Kako štikle učiniti udobnijima

28/03/2016

Kad već ne mogu biti najudobnije cipele ikad, na našu žalost...

Iako niti jedne štikle nikada neće biti niti približno udobne poput para tenisica, neke su znatno udobnije od drugih, a to koliko su štikle udobne, ne ovisi samo o visini potpetica.

Smještaj potpetice

Birajte štikle kojima je potpetica točno ispod same sredine vaše pete, a ne one koje imaju potpetice povučene prema stražnjem dijelu cipele. Tanke potpetice najčešće jesu ispod sredine vaše pete, no svakako obratite pozornost na ovaj veoma bitan faktor pri sljedećoj kupnji.

2

Debljina džona

Visoke štikle će uvijek biti udobnije ado imaju pojačanje u obliku zadebljanog džona, odnosno ako imaju platformu. Ako vaše omiljene štikle nemaju platformu, barem dodajte silikonske jastučiće pod prste.

3

Puna peta

Volite li nositi cipele s punom petom, svakako se klonite onih kojima je puna peta napravljena od drveta ili tvrde plastike. Kožne i gumene pete te one od pluta puno su bolja opcija jer će se bolje prilagoditi vašem stopalu i amortizirati pritisak i hod.

4

Debljina potpetica

Što je potpetica deblja, to će vaše štikle, a i vi na njima biti stabilnije. Cipele s platformom i debelom potpeticom pkazale su se kao najbolji izbor, posebice ako platforma nije koso rezana pod prstima.

5

Sigurnost

Što cipela ima veću mogućnost da vam ispadne ili sklizne s noge, to ćete u njima teže hodati. Izbjegavajte sandale i natikače na petu te cipele s tankim remečićima koje nozi ne pružaju dovoljno sigurnosti i radije se odlučite za modele s debljim remenčićima oko zgloba i rista u kojima će vam noga biti stabilna.

6

Photo credit: Profimedia, Asos

Mia Borčić

Novo

Komentiraj