Kako se progurati na modne revije?

25/01/2018

Neki od vas možda su već bili na nekima od hrvatskih modnih događaja. Za one koji nisu—ili pak, za one koji se usude sanjati o pariškom tjednu visoke mode koji upravo traje—donosimo vam naše male trikove kako upasti na modnu reviju i vidjeti kako sve to izgleda—izbliza!

Tko nije sanjao o pohađanju nekih od najvećih modnih događaja godine? Tjedan mode nije nužno samo za poznate ličnosti, novinare i turbo-slavne bloggerice. Uz malo snage volje, živaca i dobrih ideja, i vi možete  sudjelovati na spektaklima modnih tjedana. Objašnjavamo kako u pet koraka.

REVIJE-0313158287

Ipak, imajte na umu da vas ovi savjeti neće dovesti do prvih redova Chanelove revije. Jer, koliko god se trudili, u prvi red nećete dospjeti tako lako (osim ako niste u rodu s Annom Wintour).

 

Kako, dakle, dospjeti na neku od modnih revija?

 

Neka vaš styling govori

STREETSTYLEPARIS2018-0351199289 

Modni tjedan je savršena prilika da se izrazite kroz svoju odjeću. Kroz kulturu “street-style”, možete izraziti svoju kreativnost i pokazati koliko ste dobri u samostliziranju. Sve što trebate napraviti je čekirati lokaciju na web-stranicama tjedna mode (u pariškom slučaju je to Fédération de la Haute Couture et de la Mode), i namontirani se pojaviti na lokaciji. Ako ćete imati sreće, neki od "street-style" fotografa će skužiti vaš styling, i fotografirati vas, a ako ćete imati još više sreće, i puno strpljenja, na ulazu će vas pustiti u zadnji red. Zapravo, iza zadnjeg reda, zajedno sa ostalim zaljubljenicima u modu.  

Napravite projekt

Svijet, a tako i modni, pripada onima koji se usude. često plaća u modnom svijetu. Osmislite neki dobar projekt na temu tjedna mode u obliku vloga, mini-dokumentarca ili članka za svoj blog (nadamo se da ga već imate!) Obratite se izravno bmodnim kućama koje želite u svojoj “emisiji” za sugovornike. Koncentrirajte se više na mlade dizajnere koji nisu toliko razvikani, jer će se oni prije odazvati nego oni koji su već etablirani u modnom biznisu. Ako je vaš projekt originalan i dobro strukturiran, trebali biste dobiti odgovor “da”. A s time dolazi i pozivnica.

REVIJE-0350685440

Osvojite svoju pozivnicu

Rijetko, ali ponekad, veliki brendovi u promotivne svrhe rade nagradne igre u kojima dijele VIP pozivnice za prezentacije svojih novih kolekcija. To je slučaj Givenchyja, koji je prošlog rujna pokrenuo “lov na blago” na svojem Instagram računu za sretnog pobjednika da dođe na reviju proljeće/ljeto 2018. 

A post shared by GIVENCHY (@givenchyofficial) on

 

Radite za modni tjedan

KENZO AW20162017-0272290702

Kenzo jesen/zima 2017/2018

 

Postanite statisti na reviji

Neke modne recije zahtijevaju statiste na pisti. Dobar primjer bila je Kenzo muška revija  2016/2017 jesen/zima, koji je okupio gotovo stotinu statista i performera u središtu modne piste. Prijedlozi se obično objavljuju izravno na Instagram profilu brenda ili u modnim agencijama. Nije li to i bolje nego biti u publici? Biti dio revije!

KENZO AW20162017-0272287695

Kenzo jesen/zima 2017/2018

 

Postanite volonter na tjednu mode

Ako želite vidjeti backstage i biti u srcu revije, najbolje je biti dio organizacijske ekipe! Imate nekoliko mogućnosti. Kako biste stekli svoje prvo iskustvo u svijetu mode, ponudite svoje usluge kao volonter za organizaciju eventa. Osim toga, možete i postati hostesa; u tom slučaju, najbolje je obratiti se nekoj od agencija za hostese. U tom slučaju ćete dočekivati važne goste i usmjeravati ih prema njihovim sjedalima. postoji još jedna mogućnost, a to je tzv. “backstage dressing”. Bit ćete zaduženi za pomoć modelima da oblače i svlače odjeću i tako moći biti dio modnog svijeta iza kulisa modnog tjedna.

I, kada je slijedeći avion za Pariz?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj