Kako izgledati starije i ozbiljnije na poslu?

16/08/2017

Donosimo vam odgovore na sva pitanja koja vam se vrte po glavi kada se oblačite za posao

Želimo li postići profesionalni izgled, kakvu garderobu trebamo imati u ormaru?

Ključ je u načinu kombiniranja odjeće i u što jednostavnijem izgledu. Blejzer ili strukiran sako kombinirajte s košuljom u zanimljivoj boji što će učiniti vašu odjevnu kombinaciju upečatljivom.

Postoje li neke nijanse koje bi trebale izbjegavati?

Tamnije boje su svakako bolji izbor od pastelnih. Najbolji izbor za posao definitivno su maslinasto zelena, bordo, tamnoplava ili boja šljive. Također, smanjite šljokice na minimum.

Koje stilove treba izbjegavati?

Previše stiliziranja i slijepo praćenje trendova može se činiti kao dječji potez, osim ako vaš posao nije u modnoj industriji. Isto tako, odjeća bez jasnih kontura pokazuje da nemate samopouzdanja i da se pokušavate sakriti iza odjeće. Iako dress code vaše kompanije propagira opušten, ležeran stil, uvijek je dobra ideja dodati neki elegantan detalj.

Je li takozvani "konjski rep" loša ideja?

Ovisi na koji je način stiliziran - možete zbog njega izgledati starije ili mlađe. Rep na vrhu glave podsjeća na neobavezno vezanje kose nakon treninga, dok onaj vezan sa strane ili bliže vratu odaje utisak glamura i iskustva.

Kakva je frizura prikladna za dane koje provodimo u uredu?

Postoji jasan razlog zašto je lob jedna od najpopularnijih frizura. Ova frizura pristaje svakom obliku lica, a mlađim ženama dodaje godine i otmjenost.

Je li neutralna šminka najbolji izbor za posao?

Da, zapamtite da ljudi žele vidjeti vas, ne vaš make-up. Previše dramatičan look tijekom dana nije prihvatljiv. Svakako možete dodati boju na oči ili usta, ali nikako ne i na jedno i na drugo. Izbjegavajte svjetlucave tonove jer upravo zbog njih izgledate dosta mlađe.

Postoje li modni dodaci koji mogu dodati nekoliko godina našem izgledu?

Naočale su fantastičan detalj koji sa sobom nosi jaku poruku. Nakit je također veoma moćan ukoliko želite dodati ozbiljnost određenom looku. No, pazite da ne pretjerate tijekom ukrašavanja. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj