Kako izgleda prsten kojem je nemoguće reći 'ne'?

02/12/2019

Dvojac eNVy room dizajnirao čarobno zaručničko prstenje u suradnji sa ZAKS-om...

Zaručnički prsten jedan je od najromantičnijih i najposebnijih iskaza ljubavi, vjernosti i predanosti, magični podsjetnik na nezaboravan trenutak ispunjen iznenađenjem i radošću, vječni simbol jedne ljubavne priče, ali i obećanje nekog novog početka. Protkan iznimnom sentimentalnom vrijednošću i simbolikom, zaručnički prsten mnogo je više od tek običnog komada nakita, kako za osobu koja ga prima, pa tako i za onu koja ga daruje. Uzimajući u obzir da se radi o komadu nakita koji nikada ne silazi s prsta, zaručnički se prsten oduvijek birao s posebnom pažnjom kako bi stilski odgovarao osobi koja ga nosi, a odabir onog pravog dokaz je bezuvjetne ljubavi, ali i najdubljeg poznavanja osobe s kojom želimo provesti život. 

Imajući na umu jedinstvenost, ali i simboličnu te estetsku vrijednost zaručničkog prstena, modni dvojac eNVy room upustio se u novu modnu avanturu i u suradnji je sa ZAKS-om dizajnirao posebnu kolekciju nakita. Dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović osmislili su dizajn za tri jedinstvena zaručnička prstena ukrašena prepoznatljivim motivima mašne i satenske vrpce, elementima koje dizajneri često rabe kreirajući svoje šarmantne i ženstvene modne kolekcije i koji čine neizostavni dio eNVy room estetike. Profinjeno, elegantno i vrlo decentno, zaručničko prstenje s potpisom poznatog modnog tandema izrađeno je u četiri varijante boja, popularnoj rose gold nijansi te klasičnim bojama bijelog i žutog zlata, uz dodatak neodoljivog dijamanta - nezamjenjivog dragog kamena koji simbolizira vječnost i prkosi vremenu.

2

3

"Ući u glavu dizajnera te sve njihove zamisli pretočiti u nakit bio je vrlo izazovan zadatak. Spajanje njihove ideje s tehnološkim rješenjem nije nimalo jednostavno, no u slučaju suradnje eNVy rooma i ZAKS-a smatramo da je finalni produkt ispao savršenoZajedničkim smo snagama izradili zaručničko prstenje koje je decentnos lakoćom nosivo, a ujedno i prepoznatljivo po detalju mašne, upravo onako kako su ga dizajneri i prvobitno zamislili", izjavili su iz ZAKS-a te dodali: "Prstenje se radi tehnikom lijevanja od 3 ili 4 komada koje naši majstori zlatari ručno obrađuju i slažu u cjelinu te na koncu ugrađuju i ono najvrednije dijamantSvaki prsten može se, ovisno o željama klijenta, izraditi u kombinacijama boja bijelog, žutog i crvenog zlata. Također, želje klijenta uvažavamo i kada je u pitanju veličinakvaliteta ili boja samog dijamanta. Prstenje se radi od 18 ct. zlata ili 750 /1000 čistoće."

4

5

Već dugi niz godina, još otkako su 2012. predstavili prvu cjelovitu bridal kolekciju na našim prostorima, modni studio eNVy room slovi kao nezaobilazna postaja mnogih budućih mladenki kada je u pitanju odabir vjenčane haljine, a svake godine ponuda biva nadopunjena s 50 ili više novih modela. Stoga nimalo ne čudi što se modni dvojac odlučio okušati i u dizajniranju zaručničkog prstenja.

"Suradnja sa ZAKS-om nam je bila zadovoljstvo i veliki izazov. Mnogo smo toga trebali naučiti o tehnikama proizvodnje prstenja koje nisu nimalo jednostavne. Nit vodilja kod osmišljavanja bio je jedan od prepoznatljivih elemenata eNVy room dizajna, a to su mašna i satenska vrpca s kojom smo oblikovali razne motive. Želja nam je bila izraditi nešto elegantno i vječno, ali i s malim pomakom kako bismo dobili zaista unikatan prsten koji dolazi u 4 varijante boja i koji će zadovoljiti ukus svake žene", izjavili su dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović koji su, osim zaručničkog prstenja, dizajnirali i narukvicu te broš koje, u svim varijantama ponuđenih boja, također možete pronaći u ZAKS-ovim prodavaonicama.

Fotografije kampanje svojim je objektivom snimila Sanja Jagatić, za video su zaslužni Karla Jurić i Ive Trojanović, makeup je djelo Sanje Agić, kosu potpisuje frizerski salon Evelin, dok su se u ulogama modela našli Leonarda Zeba i Ljuban Garača.

Video: Karla Jurić i Ive Trojanović

Foto: Sanja Jagatić

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj