Hoće li cipele izgledati jeftino ili skupocjeno, najmanje ovisi o njihovoj cijeni!

03/08/2020

Cipele mogu koštati pravo malo bogatstvo, no unatoč tome izgledati jeftino. Naučite na što pripaziti!

Svaka od nas u svojoj garderobi zasigurno ima barem 5 pari štikli. Neke sretnice možda imaju 55, a one još sretnije 555 pari, no ono što je mnogo bitnije od kvantitete je kvaliteta onoga što imate. Cipele mogu koštati pravo malo bogatstvo, no unatoč tome i dalje izgledati jeftino. Mi vam donosimo sve na što morate paziti pri kupnji cipela, kako biste uvijek odisali elegancijom i sofisticiranošću.

1. Visoka platforma. Iako su posljednjih nekoliko sezona platforme izrazito popularne, činjenica je da što je platforma viša, to cipela jeftinije izgleda, a posebice jeftino izgledaju cipele sa skrivenom platformom. Daleko najsofisticiranije izgledaju cipele bez imalo platforme, iako su one nešto neudobnije za nošenje. No ponekad ptretrpite za ljepotu ili barem birajte platformu što je manju moguće.

2. Neodgovarajući model. Bilo da vam je model prevelik, pretijesan, preširok ili preuzak, bez obzira kakva cipela bila, ukoliko vam ne odgovara, na vašoj nozi neće izgledati nimalo lijepo. Birajte cipele koje vam pristaju kao salivene, a imate li financijskih mogućnosti, dajte ih izraditi po mjeri.

3. Previše detalja. Bilo kakvi ukrasi na cipelama jako su sklizak teren. Dovoljan je i jedan maleni detalj viška da cipele izgledaju jeftino. Kada vam se svide neke potpuno lude cipele, razmislite što vam se na njima najviše sviđa - da li je to boja, uzorak, zakovice ili nešto treće, a zatim nađite što jednostavniji model s tom karakteristikom. Birajte čiste, jednostavne modele u zanimljivoj boji umjesto da kupite pravi mali cirkus.

4. Previše metala. Zakovice su još jedan detalj koji se posljednjih sezona vratio na velika vrata. Volite li ih, pazite da model ne obiluje mnoštvom metalnih detalja. Imaju li na primjer čizme i zakovice, i nekoliko kopči, izgledat će jeftino. Želite li cipele pomalo grubog izgleda, najluksuznije će izgledati ako su od kvalitetne kože bez dodatnih ukrasa. Lijepa kopča je uvijek dobrodošla, no svakako izbjegavajte modele s puno različitih ukrasa.

5. Jeftini materijali. Modeli od umjetnih materijala uglavnom cu cijenom prihvatljivi, no najčešće se na njima doista i vidi da su koštali malo. U mnogim dućanima moguće je pronaći modele od prave kože po prihvatljivim cijenama. Oni, osim što su zdraviji i ugodniji za nošenje, uvijek izgledaju finije od umjetnih materijala.

6. Previše sjaja. Želite li statement cipele za lude provode i svečane prilike, izbjegavajte modele koji imaju cirkone, kamenčiće, perje ili nešto treće, kao i one lakirane. U svakoj će svečanijoj prilici najsofisticiranije izgledati jednostavan par kožnih cipela u metalik boji.

7. Pogrešna boja. Budite posebno oprezni kada kupujete cipele pomalo atipičnih nijansi. Najlakše je pronaći lijepu crnu ili smeđu cipelu koja izgleda skupocjeno, no stvari se malčice kompliciraju kada su ostale boje u pitanju. Bijele cipele gotovo uvijek izgledaju jeftino, kao i čizme, pa bijelu boju ostavite eventualno za tenisice i sandale. A kada su ostale boje u pitanju, izbjegavajte modele u jarkim bojama koje možete nositi na svega par stvari i radije birajte boje koje uvijek izgledaju privlačno kao npr. boju patlidžana, tamno plavu, bordo crvenu ili lijepu nude nijansu. I vodite računa da su modeli u bojama izrađeni od prave kože jer oni puno rjeđe izlgedaju jeftino nego na primjer modeli od umjetnih materijala u istim bojama.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj