H&M odijeva slavne osobe za Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit

03/05/2016

H&M je osmislio jedinstvene kreacije za Ciaru, Jennifer Hudson, Hailee Steinfeld, Lucky Bluea i Pyper Americu Smith te Amber Vallettu, za najprestižniju modnu noć ove godine.

Već drugu godinu zaredom H&M ima čast odjenuti slavne goste na gala okupljanju Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit. Nadahnuvši se temom ovogodišnje izložbe „Manus x Machina: moda u tehnološkom dobu“, dizajnerski tim u H&M-u koristio se tradicionalnim ručnim radom kao i novijim tehnologijama i materijalima u izradi ovih vrlo posebnih kombinacija. Pojavivši se na crvenom tepihu ispred muzeja kao prvi posjetitelji izložbe, gosti su se pridružili H&M-u za njegovim stolom na samom gala okupljanju.
 
„Uživali smo u svakom trenutku stvaranja ovih odjevnih kombinacija za gala okupljanje Costume Institute Benefit. Moda je H&M-ova najveća ljubav i duboko je inspirativno stvarati odjeću za tako fantastične goste služeći se najfinijim tehnikama i detaljima“, rekla je Pernilla Wohlfahrt, direktorica dizajnerskog i kreativnog tima u H&M-u.
 
"Dugo sam obožavatelj H&M-a i oduševljena sam što sam dobila priliku za stvaranjem jedinstvene haljine u timu. To je uistinu bio poseban doživljaj," kaže pjevačica Ciara.

ciara

Mistična i odvažna haljina pjevačice Ciare ručne je izrade, kao da ju je radio draguljar. Privjesci kristala Swarovski spuštaju se niz dijamantnu ogrlicu koju čine lančići u obliku listića, koja se čvrsto obavija oko vrata, dok su leđa poluotvorena.
 
“Suradnja s H&M-om bila je nevjerojatno iskustvo u stvaranju jedinstvene haljine. Zahvaljujući zapanjujućem šlepu osjećala sam se glamurozno,” kaže pjevačica i glumica Jennifer Hudson.

Pjevačica i glumica Jennifer Hudson nosila je svilenu haljinu s bijelim korzetom na kojem su se isticali rukom izrađeni ukrasi 3D perlica, francuski čvorovi i sedefasti cvjetići. Haljinu je upotpunio 1,2 m dugačak šlep.

jennifer hudson
 
"Kao obožavatelj doprinosa H&M-a u modnoj industriji, posebno sam ponosna na dizajn koji savršeno objedinjuje moj ukus i ističe temu ovogodišnje Met Gale. Ovo je bila predivna suradnja,” kaže glumica i pjevačica Hailee Seinfeld.

Glumica i pjevačica Hailee Steinfeld nosila je smaragdno-zelenu haljinu besprijekornog glamura; korzet načinjen od šljokica prekrivenih organza svilom, a visoki rasporak krasio je dugu svileno-satensku suknju.

hailee steinfeld

 "Jako sam sretna što sam za svoj prvi Met Gala surađivala s H&M-om! Moja haljina savršen je primjer ovogodišnje Meta Gala teme, kombinirajući složene detalje i nove inovativne tehnologije, ali zadržavajući kultni oblik,” kaže model Pyper America Smith.

Haljina modela Pyper America Smith u duginim bojama spojila je tehnike strojne i ručne izrade u vidu laserom oblikovanih plastičnih pera i resica ušivenih u svilenu suknju i sedefasti korzet.

lucky blue pyper smith

Model Lucky Blue Smith izgledao je elegantno u prljavo bijelom smokingu od talijanske vune s naglašenim ramenima ispod kojega je odjenuo bijelu svilenu košulju zakopčanu gumbićima Swarovski. Njegove kožne hlače imale su metalni premaz.


Model Amber Valletta nosila je elegantnu kombinaciju od održivih materijala. Haljinu od tamnoplavog svilenog tafta ukrašavalo je više od 1000 rukom rezanih i ušivenih latica od organske svile i šljokica od reciklirane plastike. Na laserom oblikovane latice toplinskim je putem nanesen reflektirajući vinil. Njezin dečko Teddy Charles nosio je crni vuneni smoking širokih revera od svilenog satena s naglašenim ramenima.

amber valeletta
 
Izložba „Manus x Machina“ slavi modu, kako modu strojne tako i onu ručne izrade, razmatrajući kako se granice između tradicija sve više brišu. Tema je nadahnula H&M-ov dizajnerski tim da izradi odjeću koja odražava osobnost svakog pojedinog gosta koristeći se tehnikama kao što su rezanje laserom, ručnim vezenjem, ukrasima u obliku perja, kamenčićima i staklenim ukrasima.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj