Domaći dizajn u finalu prestižnog natječaja!

20/05/2020

Bravo za seke Mariju i Ivanu Ćurić...

Jessica Biel, Justin Bieber, Mena Suvari, Gwen Stefani i Kelly Bensimon samo su neka od slavnih imena čija je srca osvojio ekološki dizajn sestara Ćurić, rođenih Osječanki koje su naoružane velikim snovima krenule o osvajanje New Yorka. 

Uspješnim sestrama kojima je, čini se, samo nebo granica, jedan od posljednjih projekata je ekološka torba u potpunosti izrađena od trapera s kojom su se prijavile na prestižni modni natječaj 'Handbag Designer 101' te isplivale kao finalistice. 

2

Zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu, i proglašenje dobitnika ovog natječaja bit će održano online, streamanjem na svim društvenim mrežama, 10. lipnja. 

Sveukupno četrdeset finalista odabrano je među 1000 prijavljenih, s 5 kontinenata i iz 28 zemalja svijeta. A upravo ovo natjecanje iza kojeg stoji njegova osnivačica Emily Blumenthal, služi kao izvrsna platforma za ulazak neafirmiranih modnih dizajnera u svijet mode, još od 2007. godine kada je prvi put organizirano. 

3

Marija Ćurić, suosnivačica tvrtke Ćurić & Ćurić, ekološkog modnog brenda, jedna od finalista u kategoriji za najbolju 'zelenu' torbu koju sponzorira K. Carroll Accessories: 'Moja je torba izrađena od recikliranog pamučnog trapera. Ovi su komadi trebali biti smeće i otpad. Odabrala sam tri različito nijansirana trapera od kojih sam morala izrezati mnogo traka, a koje su zatim bile pletene odvojeno i ušivene zajedno. Cijela je torba izrađena ručno, bez šivaće mašine, bez struje, uz kartonske podloge za postizanje čvrstoće oblika i minimalnu količinu ekološkog ljepila.'

Mi curama držimo fige i nadamo se da će pomesti konkurenciju, a ako vas zanima nešto više o ovom ekološkom brendu i super talentiranim sestrama, slobodno zavirite u njihov svijet -  www.curic.online

 

Naslovnu fotografiju potpisuje Samantha Lidzbarski.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj