Dizajnerski duo LES ÉMAUX predstavlja prvu limitiranu kolekciju

18/11/2020

Senzualnost, snaga i moć ženske figure koja se s lakoćom poigrava elementima ženske i muške mode od početaka je bila odlika modnog dua Les Émaux, a sada su prvom limitiranom capsule kolekcijom za jesen i zimu samo pojačali taj dojam! Modni dizajneri Nino Sablić i Kristijan Žakić modu shvaćaju ozbiljno.

Les Émaux žena je provokativna, seksi i dominantna i ne boji se prigrliti masculine formu odjeću u svoju garderobu. Baš takva je nova kolekcija brenda, koja je formom i krojevima nastavak njihova dosadašnjeg rada. Naglasak je na strogim ramenima koja cijeloj kolekciji daju snažniji, više seksi, dojam. Kroz košulje, fantastične strukturirane blejzere  i moćne kapute, Les Émaux snaga utkana je u svaku nit i šav capsule kolekcije.

2

3

Statement komad kolekcije svakako su blejzeri, smjelo skrojeni da naglašavaju ramena, sužavaju struk i ostavljaju dojam mitske skulpture. Patchwork elementi blejzera s duplim fazonama kreiraju komad koji postaje neizostavan element ženske garderobe. Neutralne jesenje boje poput smeđe i bež izmjenjuju se s kariranim uzorkom, dok im se kao suprotnost javljaju pozlaćeni detalji kroz gumbe i sjajno remenje u stilu 80-ih. Kroz draping, manipulaciju nabora košulja i haljina postiže se voluminoznost i transformacija materijala u trodimenzionalnu formu.

4

5

U novoj kolekciji brenda Les Émaux naglasak se stavlja na detalje koji čine razliku. Svaki grubi i strogi detalj dodavanjem niske pozlaćenih lanaca oko vrata ili struka dobiva mekoću i poručuje da je komad namijenjen ženama koje znaju što žele i dominiraju prostorom u koji uđu. Uvijek u fokusu, koncentrirana i snažna, Les Émaux ženska figura postaje sinonim prave modne ikone koja to ne želi biti. Ona nosi odjeću, nije povedana trendovima i odabire ono što joj se sviđa. Unatoč strogoj formi kaputa i blejzera, visokih predimenzioniranih hlača i drapiranih haljina i košulja, ona nosi svoju senzualnost.

6

7

Provokativnim rasporkom dužine cijele haljine, otvorom na leđima ili nonšalantno razdrljenom košuljom ona kroji svoj modni diskurs, neopterećen pravilima odijevanja i podjele na muško žensku modu. Prvu limitiranu kolekciju obojile su tople jesenje boje poput pastelno ružičaste, čokoladne, zagasito narančaste, sive i zemljanih tonova.

8

9

Kampanju za jesen i zimu fotografski potpisuje Zvonimir Ferina, za stajling se pobrinula Ana Nikačević, make up je osmislio dizajner brenda Nino Sablić, dok frizura dolazi s potpisom Katice Topčić i njezina salona Fabula De Forma. Uz domaći modni dizajn savršeno se uklapa priča o produkt dizajnu pa su stolice Artisan poslužile kao dio scene.

Foto: Zvonimir Ferina

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj