Učinite svoje dnevne modne odluke jednostavnijima dovođenjem svojeg ormara u red

03/05/2021

Treba li vam cijela vječnost da se spremite ujutro? Imamo rješenje i za to!

Odvojite odjeću za posao od one za zabavu

Uzmite jedan set vješalica određene boje i na njih stavite svu robu koju nosite na posao, a na drugi set vješalica druge boje stavite svu odjeću za slobodno vrijeme, koju nikad ne biste nosili na posao. Pokušajte nabaviti vješalice iste veličine tako da vaša odjeća visi uredno na istoj visini. Tako ćete svako jutro prije odlaska na posao znati u kojem dijelu ormara morate potražite odjevnu kombinaciju za posao, a pritom ne morate pretraživati cijeli ormar.

Odvojite odjeću koju nosite samo u posebnim prilikama

Sigurno imate formalne haljine koje nosite svake prijestupne godine na neke formalne događaje, kao što su vjenčanja ili neke druge proslave, a nepotrebno vam zauzimaju prostor u ormaru. Dobra je ideja takvu odjeću pospremiti u drugi ormar, kutije pod krevet ili ju objesiti na posebni stalak. Na taj način neće vam više smetati, dobit ćete toliko željeni dodatni prostor, a u svakom trenutku ćete znati gdje se određeni komadi nalaze ako vam zatrebaju.

Nabavite kukice

Šalovi i torbe su nezgodni za spremanje. Budući da su oni najčešće vedrih i veselih boja i k tome ugodni oku, jednostavno je rješenje izvući ih iz ormara i objesiti. Potrebno vam je nekoliko kukica s vijkom za zid, koje se mogu postaviti pokraj vrata ormara. Na njih možete objesiti torbe i šalove u slojeve, samo pritom pazite da su najljepše stvari, kao i one koje najčešće koristite, u prednjem sloju.

Grupirajte odjeću po bojama

Vješalice izvlače končane i pletene veste pa ih je bolje složiti na police. Pritom ih složite na hrpice prema boji tako da vam spremanje bude brže. Ako na primjer želite uz crne hlače iskombinirati neku od svojih vesti u pastelnoj boji, točno ćete znati na kojoj je hrpi trebate tražiti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj