Dosta je više pidžami i trenirki. Vrijeme za povratak na modnu scenu u punom sjaju, i to pomoću ovih 12 cool modnih komada. Muzika, molim!

14/06/2021

Aleksandra Orlić, glavna urednica Cosmopolitana, odabrala je u Designer Outletu Croatia svoje modne favorite s potpisom Patrizia Pepe. Slijedi izbor koji bi zadovoljio i rokericu, kulericu, romantičarku i damu. Uostalom, ako je Europa ove godine odabrala rock, zašto i vi ne biste ovo ljeto malo zapaprili svoju odjeću...  

Znam, život nije Eurosong, spektakl koji vam pruža fantastično osvjetljenje, najbolje efekte, lude preokrete od kojih vam zastaje dah i modne transformacije o kojima influencerice na Instagram Reelsu mogu samo sanjati. Znate na što mislim – samo jedan pokret ruku i haljina se na stageu u tren pretvori u minicu. Jedno pucketanje prstima i minica se pretvori u bodi, a bodi u dragulje koji plešu na niti... No tko kaže da vaša svakodnevna odjeća (da, govorim o onoj kupljenoj nakon korone u kojoj nećete nastupati na stejdžu, ali želite se tako osjećati) ne može imati barem malo twista u sebi - rokerskog uzbuđenja i duhovitog toucha. Uostalom, zar nismo svi mi to nakon godinu i pol comfort stila, miksanja pidžami, trenirki i sakoa, itekako zaslužili.

Aleksandra Orlić

Crna bluza, prije 1467 kn – 35% sada 954 kn. Šarene hlače, prije 1467 kn – 35% sada 954 kn

Prva pomisao nakon finalne večeri Eurosonga i cjelonoćnog guglanja talijanske grupe Maneskin je, naravno, bila – potražiti inspiraciju kod susjeda Talijana. No kada sam se ipak spustila na zemlju, shvatila sam da je bolje ne pretjerivati te da je dovoljno dodati malo papra u svoju garderobu. A tko je bolji izbor od Patrizije Pepe koja čak i u svom imenu (ili je bolje reći prezimenu, fore radi) ima riječ papar i koja je najbolje skužila kako svakodnevnoj odjeći dati onaj faktor X. Ili kako iskombinirati praktičnost i glamur.

Aleksandra Orlić

Bluza crna s prugama prije 1077 kn - 35% sada 700 kn. Žuta torbica, prije 2941 kn -35 % sada 1912 kn.

Ta je filozofija, naime, upisana u sam DNK brenda prilikom njegova osnutka 1993. u Firenci, kada je kreativna direktorica i vlasnica Patrizia Bambi shvatila za kakvu ženu želi kreirati odjeću. "Žena Patrizia Pepe je prije svega snažna i dosljedna. Ona živi na granici između urbane sofisticiranosti i drske senzualnosti. Smjela je i hrabra te jako dobro zna gdje stoji, a pritom se ne boji biti ironična ili nekonvencionalna. I to zato što je bezuvjetno slobodna i neovisna", izjavila je Patrizia Bambi.

Što reći nakon svega toga nego - rečeno-iskrojeno i potvrđeno u zagrebačkom Designer Outletu Croatia. Jer kako drugačije objasniti tu divnu kožnu crnu jaknicu koja sprijeda izgleda jako cool, suzdržano i minimalistički, a kada nekome okrenete leđa pokažete mu svoju divlju, romantičnu stranu. Doslovno kao da imate na leđima istetovirane divlje ruže. Ili plavu haljinu od viskoze koja na prvi pogled imitira jednostavan traper kroj i kopčanje na drukere, a kada je obučete, nađete se u nekom bestežinskom svilenom stanju i niste sigurni imate li uopće na sebi haljinu ili je to lagani maestral na vašoj koži.

Aleksandra Orlić

Plava haljina, prije 2558 kn - 35% sada 1663 kn

Da ne bi bilo zabune, ovdje ništa nije slučajno jer to je bila i prvotna zamisao Patrizije Bambi koja je cijeli život posvetila proučavanju žena - njihovih potreba (može li, pliz, haljina u kojoj mogu ujutro na posao, a navečer na koktel-party?), skrivenih želja (šifra: elegantna žena s rokerskom dušom) i načina kretanja (više lebdenja i plesanja, manje hodanja). Uostalom, kada već spominjemo lebdenje, nije čudno što je zaštitni znak brenda Patrizia Pepe od 2012. upravo poznati simbol Fly.

Patrizia Pepe

Ogrlica,  prije 462 kn – 35% sada 369,60 kn

Simpa insekt koji bi vjerojatno, da je živ, istog trena sletio na sve ove cvjetne uzorke, šarene hlače s uzorkom i fluorescentne žuto-zelene sandale. A onda se, kao na stageu Eurosonga, u trenu pretvorio u nešto drugo, raširio svoja krila i poletio hrabro u život. After pod zvjezdanim nebom Mediterana obavezan...

Slijedi još 5 cool komada iz Patrizia Pepe Designer Outleta Croatia koji svakoj Cosmo curi, bila ona romantičarka, kulerica i rokerica, daju krila...

Pepe

Jakna, prije 2325 kn - 35 % sada 1511 kn

Patrizia Pepe

Haljina šarena, prije 2168 kn - 35% sada 1409 kn

Pepe 4

Cipele,  prije 1927 kn – 35% sada 1253 kn

Patrizia Pepe

Haljina roza, prije 1467 kn - 35% sada 954 kn

Pepe 6Torbica, prije 2517 kn - 35% sada 1636 kn

Fotografija: Robert Gašpert, Patrizia Pepe

Aleksandra Orlić

Novo

Komentiraj