9 modnih mitova u koje morate prestati vjerovati

08/11/2015

Za početak, prestanite se opterećivati brojem na etiketi!

1. ODREĐENA ODJEĆA IZGLEDA DOBRO SAMO NA VISOKIM I MRŠAVIM ŽENAMA. Moguće je da vam ne pristaje neki stil odijevanja, no kada vam nešto ne pristaje, vjerojatnije je da je to zbog lošeg kroja općenito, a ne vaše građe i kilaže. Svako tijelo je drugačije, no niti jedno se od drugoga ne razlikuje toliko da hlače ne izgledaju kao hlače. Uzmite na primjer crop topove - potpuno je pogrešno vjerovanje da odgovaraju isključivo mršavicama, što je i vidljivo sa slike:

11
2. VELIKI PRINTEVI SU ZA KRUPNIJE ŽENE, A MANJI ZA SITNIJE. Postoje dobri printevi i loši printevi. Loši printevi neće dobro izgledati ni na kome, baš kao što će dobri izgledati dobro na svakome. I tu je kraj svake mudrosti!

3. KOLIKO NOVACA, TOLIKO MUZIKE. Cijena nije nužno pokazatelj kvalitete. Brendovi ne naplaćuju odjeću onoliko koliko vrijedi, već onoliko koliko vjeruju da su kupci spremni platiti. Dakle, u potpunosti je na vama da sami procijenite vrijedi li neki komad ili ne. Prvi korak u tome je naučiti razlikovati stvari koje izgledaju jeftino od onih koje izgledaju skupocjeno, bilo da su u pitanju odjeća, nakit ili cipele. Drugi korak je educirati se o razlici između kvalitetnih i nekvalitetnih materijala i krojeva. Sve to nije mačji kašalj za pohvatati, no želite li najbolje za novac koji dajete, isplatit će vam se.

22
4. NAOČALE NISU SEKSI. Naočale, kao i svaki drugi modni dodatak mogu izgledati seksi, ali i izgledati potpuno neprivlačno. Stvar je uvijek u pravom odabiru i načinu kako nešto nosite.

5. VJENČANU HALJINU TREBA PLATITI KOLIKO GOD JE POTREBNO. Vjenčanicu treba platiti točno onoliko koliko ste u mogućnosti i koliko to želite. Činjenica što je vjenčanje važan dan u vašem životu i što želite izgledati najbolje što možete nije opravdanje da se uvalite u dugove koje ćete otplaćivati i mjesecima nakon svadbe.

6. CIJELI BISTE OUTFIT TREBALI PRILAGODITI JEDNOM STATEMENT KOMADU. Iako je uvijek dobra ideja kombinirati jednostavne, čiste i neutralne krojeve i komade s upadljivim statement komadom, ne biste se trebali osjećati kao da vam je zabranjeno nositi više od jednog statement komada istovremeno. Važno je samo, ukoliko ih je više, dobro ih rasporediti da nisu svi jedan pored drugoga.

7. ŽELITE LI ŽENSTVENU SILUETU, MORATE NAGLASITI STRUK. Iako je činjenica da naglašavanjem struka dodatno naglašavate obline, nije istina da jedino takve kombinacije izgledaju ženstveno. Osim pripijenih komada te onih naglašenog struka, jednako će ženstveno izgledati i nešto opušteniji krojevi naglašeni kraćim jaknicama, blazerima i topovima.

3
8. TREBATE INVESTIRATI U KLASIČNE, A NE TRENDOVSKE KOMADE. Trebate investirati u one komade koji vam se najviše sviđaju i koje ćete najviše nositi. Uostalom, klasične komade poput balonera, crnih salonki ili kožne jakne ćete uvijek pronaći bez problema, dok ćete neke druge komade koji vam izvrsno pristaju, a koji spadaju u trendove sezone, van te iste sezone pronaći znatno teže.

9. VISOKE PETE SOFISTICIRANIJE SU OD NISKIH CIPELA. Sofisticiranost prvenstveno dolazi od načina na koji se krećete i držite, pa tako možete izgledati sofisticirano u niskim cipelama, jednako kao i nesofisticirano u visokim. Ramena nazad, brada gore, prsa van! A cipele, birajte one u kojima se najbolje osjećate!Photo credit: Profimedia, Cosmopolitan.com

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj