6 statement komada koje krije garderoba svake moćne žene

11/09/2020

Uplovite u zrele godina uz puno stila, i još više šarma...

Jednostavna crna haljina

Ovo je savršen komad odjeće za sve prilike i kombinacije. Komad koji apsolutno svaka žena mora imati u svojoj garderobi. Neovisno o prigodi, crna haljina je uvijek prikladna. Možete ju nositi uz štikle i neki statement komad nakita za svečanije prigode ili na posao uz balerinke, čizme ili omiljene sandale. S njom jednostavno ne možete pogriješiti pa ako ju još nemate, pozorno ju odaberite. Nastojte odabrati komad od prirodnih materijala poput svile, finijeg pamuka ili eventualno viskoze koja je, iako je umjetni materijal, najmanje zlo od svih umjetnih materijala. Sintetiku izbjegavajte u širokom luku! Prilikom ove kupnje nipošto nemojte štedjeti jer se tu radi o doista bezvremenskom komadu za koji je poželjno da odiše kvalitetom i posebnošću.

2

Ubojite štikle

Ispast će da na ničemu ne smijete štedjeti, ali na klasičnim cipelama doista ne biste trebali jer obično što su skuplje, to su udobnije, a naravno i kvalitetnije. Ne morate kupiti one Christiana Louboutina, ali nastojte odabrati što kvalitetnije. Pazite da su cijele od prave kože i da su što jednostavnije kako bi vam odgovarale na što više odjevnih kombinacija. Izbjegavajte uzorke, ukrase i jarke boje posebice ako vam većina odjeće obiluje istima. Također, pazite na udobnost. Nećete imati nikakve koristi od najljepših cipela na svijetu ako u njima ne možete izdržati dulje od pola sata. Tražite li cipele koje ćete često nositi, vodite računa o udobnosti i stabilnosti.

7

Statement sako

Ovo je komad odjeće koji vas neće iznevjeriti ni u najzahtjevnijim prilikama, kao što je na primjer razgovor za posao. Idealan je za casual izdanja, kao i za ona svečanija. Veliku ulogu u modnom životu svake žene trebali bi imati razni modni dodaci kojima možete svaki odjevni predmet prezentirati na bezbroj načina. Isti je slučaj i sa sakoima. Možete ih kombinirati sa šalovima, broševima, velikim ogrlicama ili bez ičega, ovisi što određena prilika zahtjeva, ali bez njega ćete teško pa svakako investirajte u barem jedan.

3

Kožni planer

Iako su smartphonei postali veoma bitni u našim životima, i dalje često posežemo za olovkom i papirom, kao da dobrom starom planeru vjerujemo više od aplikacija. Ulazite li u poslovni svijet, zapisivanjem svojih obaveza u jedan elegantni kožni planer, osjećat ćete se i djelovati ozbiljnije i profesionalnije. Čak i ako niste poslovna žena, praktično je imati jedan planer uvijek uz sebe kako biste mogli zapisati sve svoje obaveze, misli, podsjetnike, dogovore.

6

Sunčane naočale

Osim što sunčane naočale mnogo govore o vašem osobnom stilu, ono što je puno bitnije - štite vaše oči. Odvojite nekoliko sati ako je potrebno odabiru savršenih naočala. Pazite da odgovaraju crtama vašeg lica i da dobro štite od sunca. Također pripazite da izabrane naočale odgovaraju većini vaše garderobe. Možda volite sportsku eleganciju, ali ako u finijoj odjeći zbog poslovnih obveza provodite većinu vremena, sportski model vam svakako ne bi trebao biti prioritet.

7

Kožna torba

Bez obzira na to u kojoj ste životnoj dobi, kvalitetna torba apsolutni je must have. Iako je u današnje vrijeme sve teže pronaći torbe od prave kože, posebice po prihvatljivim cijenama, to je još uvijek moguće. Zašto prava koža? Zato što djeluje finije, elegantnije, ozbiljnije i ono najbitnije, zato što je kudikamo kvalitetnija od umjetnih materijala. Pa ako već dajete neke ozbiljnije novce za torbu, barem se potrudite da kupite nešto doista kvalitetno. Volite li biti jedinstveni, poharajte second hand shopove i pronađite savršenu kožnu torbu kakvu neće imati nitko osim vas. Ako ništa drugo, barem u kvalitetu vintage kožnih komada ne morate sumnjati!

5

Photo credit: H&M

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj