Seksi nakon prekida

25/05/2013

Prekinuli ste vezu? Imamo lošu i dobru vijest: loša je da morate proživjeti razdoblje tugovanja, a dobra da ćete, kad ono napokon završi, izgledati i osjećati se još bolje

Oči natečene od plakanja. Kosa u repu koji ste svezali prekjučer. Trenirka s mrljama od kave i sladoleda. Soba u kaosu. Društveni život u blokadi. Sati razmišljanja o tome što je pošlo po zlu. Sati telefoniranja s najboljom prijateljicom o tome što je pošlo po zlu. Pogledavanje u mobitel i inbox na Facebooku svakih pet minuta. Ma koliko se u ljubavi trudili zaštititi, vjerojatno ćete se barem jednom u životu oporavljati od prekida. Statistike pokazuju da je prekid tek svake desete veze obostran.

Parovi se većinom rastaju zato što je jedan od partnera prevario drugog ili shvatio da nisu jedno za drugo. Psihologinja Joe Lambe kaže da su nakon završetka veze normalni osjećaji poput tuge, ljutnje ili bezvoljnosti. Ponos je povrijeđen, emocije uskovitlane, samopouzdanje nisko. Što je najgore, nema recepta pomoću kojeg nekog možemo brže ili bezbolnije preboljeti. “Višemjesečno tugovanje je razumljivo ako je riječ o dugoj i ozbiljnoj vezi. No nakon što vas je prestao zvati dečko s kojim ste izlazili nekoliko dana ili tjedana, možete si dopustiti par tjedana neraspoloženja, a onda se izvolite pribrati. Dobra je vijest da ćete, kad se suze osuše, izgledati bolje nego ikad prije!

...ostatak članka pročitajte u novom broju Cosmopolitana. Na kioscima od 25. svibnja

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj