Poza kojom ćete osvojiti svakog frajera

16/11/2015

Guza van, lagani okret gornjeg dijela tijela, ruka u kosi ili na boku, glava mrvicu pognuta prema dolje i oči uperene ravno u njega... Kim Kardashian dobro zna kojim stavom privući mušku pažnju. Ili, kako bi Madonna rekla – strike a pose!

Opće je poznato da frajeri obožavaju visoke pete. Kad ugledaju ženu u štiklama od oko 10 cm, u očima im se pojavi onaj poseban sjaj koji nijedna balerinka (makar bila i sedefna) ne može proizvesti. Nema veze što ih u takvoj obući cure gledaju “svisoka” i mogu im jesti s glave... sve je to žrtva koju su dečki spremni podnijeti. Zašto? Zato što djevojke u štiklama izgledaju posebno seksi, reći će svaki muškarac. Iako vjerojatno neće znati objasniti što im je tu zapravo toliko uzbudljivo. Nema veze, važno je da znaju znanstvenici. Stvar je vrlo jednostavna, a ima veze s našom “animalnom” stranom. Slijedi kratki sat biologije :) Jeste li čuli za lordozu?

U životinjskom svijetu ženke sisavaca prije samog parenja pokazuju lordozu, odnosno zauzimaju pozu kojom demonstriraju svoju sprem­nost za parenje. Takva pozicija tijela prepoznatljiva je po uvijanju u donjem dijelu leđa prema van, a njezin je rezultat podizanje stražnjice (a potom i penjanje mužjaka na ženku koja je pokazala da je spremna). Vratimo se ljudima. Kakve veze ima lordoza sa štiklama? Veeelike. Kad obujemo štikle, naše tijelo automatski zauzima stav nalik lordozi: leđa nam se izvijaju, guza podiže (i to za 30-40 posto!), a to dečke instinktivno asocira na seks.

Antropologinja Helen Fisher kaže da je moć te poze golema. Pogotovo ako joj dodate još nekoliko detalja. Stojite u noćnom klubu dva metra od frajera koji vam se sviđa? Štikle imate, što vam još treba? Prvo, bočni stav: umjesto da ste okrenuti prema njemu (što pokazuje da vas jako zanima), radije stanite bočno, ali neka vaša glava bude okrenuta u njegovu smjeru. Time mu šaljete poruku da ste zainteresirani, ali želite da se potrudi. Poznato je da su muškarci u duši lovci i da ih izazov pali. Drugo, pazite gdje držite ruke. Umjesto da grickate nokte ili pušite, iskoristite ih kao uređaj za navigaciju: malo ih držite na bokovima, prođite prstima kroz kosu ili preko usana. Time ga spontano navodite da prouči baš sve vaše atribute. I neće im moći odoljeti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj