Planirate pozvati svoju simpatiju kao pratnju na vjenčanje?

29/06/2016

Jedina situacija ozbiljnija od ove bila bi da je riječ o vašem vjenčanju.

1. Osim ako ste utvrdili suprotno, on će ovo shvatiti kao spoj. Ako ste za svoj „plus jedan“, za najromantičniju stvar koje dvoje ljudi mogu učiniti, odabrali baš njega, on će prema tome zaključiti da s vaše strane očito postoji nekakva romantična privlačnost. Ako privlačnosti nema, mogao bi vas ostaviti na cjedilu i ostatak se večeri upucavati djeverušama. Obje situacije mogle bi biti poprilično neugodne – zato se pobrinite da oboje znate jeste li na spoju ili ne.

2. Ponašajte se kao da ste upravo nabavili psa. Činjenica da su vam prijatelji dopustili da na svoj veliki dan povedete frajera kojeg ne poznaju je super, ali budite spremni prihvatiti odgovornost. Uz to, nemojte napuštati svoju pratnju prečesto i na predugo. Znamo da se želite družiti i s frendicama, ali to ne znači da ga možete pustiti samog na baru. Ako se bolje zabavljate sami, nemojte voditi pratnju.

3. Ne pozivajte nekoga koga jedva poznajete. Vjenčanje nije mjesto na koje ćete voditi usputnog frajera Tindera. Gledajte na to ovako – ako ga ne biste pozvali na pogreb za utjehu, onda ga ne pozivajte ni na vjenčanje.

4. Ako na vjenčanje dolazi frajer koji vam se sviđa, na vjenčanje idite sami. Prije svega, malo je jadno ostaviti svoju pratnju samu među ljudima koje ne poznaje ako već mislite zavoditi mladenkinog rođaka, a ni kod njega nećete ostaviti previše dobar dojam ako se pojavite s jednim frajerom, ali vjenčanje nastojite napustiti s drugim.

5. Ne očekujte da ćete s njim podijeliti troškove. On će možda ponuditi da prisustvuje plaćanju poklona ili hotela, ali nemojte očekivati da će svaki frajer to napraviti jer to prije svega nije njegova odgovornost. Dovoljno je velika stvar ta što je uopće došao s vama na vjenčanje.

6. Znajte s kakvim frajerom idete na vjenčanje. Ustanovite voli li plesati prije nego se razočarate jer preferira sjediti za šankom i, najvažnije, pazite koliko pije kako vi ne biste postali ona jedna osoba koja će na vjenčanju biti odgovorna za nečiji grozan ispad.

7. Nemojte ni pokušavati uzimati pratnju ako sudjelujete u ceremoniji. Biti na vjenčanju bez pratnje nije tako loša stvar, a ako ste uz to i kuma ili djeveruša, to je vjerojatno najpametnije što možete učiniti. Bit ćete previše zauzeti fotografiranjem i pomaganjem da biste imali vremena za ikog drugog.

8. NEMOJTE POKUŠATI UHVATITI BUKET. U redu je pridružiti se masi i glumiti. Također je vrlo lako moguće da je mlada već dogovorila koja će ga djevojka uhvatiti budući da je ona sljedeća na redu, ali jednom kad buket bude u zraku, ni ne pomišljajte produžiti ruke! Razmislite – čak i ako to ne bi prestrašilo vašu pratnju, gosti će vam ostatak vjenčanja prilaziti sa šalama o tome kako ste vi sljedeći i kako vas on sad MORA zaprositi. Ta bi situacija bila neugodna i da ste u ozbiljnoj vezi, a kamoli na vjenčanju s frajerom s kojim ste izašli na dva spoja ili još gore – s prijateljem.

9. Pobrinite se da ima odijelo. Osim ako je na pozivnici rečeno suprotno, stvarno bi bilo neugodno da vam se pratnja pojavi u majici: „Nisam ginekolog, ali mogu pogledati.“
10. Duguješ mu uslugu. Da, uslugu. Osim ako je vaša pratnja zaluđena vjenčanjima (a takvi su frajeri jednako česti kao i jednorozi), on je ovo učinio za vas. Zato budite spremni otići na vjenčanje njegovog rođaka za nekoliko mjeseci.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj