Palite li se na starije muškarce?

27/01/2014

Mlade djevojke sve više koriste internet da bi pronašle svog taticu, dobrostojećeg frajera srednjih godina koji će im plaćati školarinu i putovanja te kupovati dizajnersku odjeću. No cijena takvog života neizmjerno je viša od skupog ljetovanja – jednostavan način da se dođe do novca i raskošni život koji ga slijedi imaju zastrašujuće i nesagledive posljedice

Mnoge su djevojke zavidne Ivani*, 19-godišnjoj brineti iz Zagreba, na njezinu uistinu zgodnom frajeru. Ona, pak, s uzbuđenjem govori o svojoj zadivljujućoj vezi s Nikolom*, 36-godišnjim liječnikom, koji joj posvećuje cijele vikende, vodi je u kazalište i obožava njezino kuhanje, a ponudio se da joj plati i dodatni kuharski tečaj te se, uz sve druge kvalitete, ne boji monogamne veze. Čak ju je pozvao da se preseli u njegov prostrani, nedavno preuređen i moderno namješten stan u strogom centru Zagreba.

Što druge djevojke ne znaju o Ivaninoj strastvenoj vezi? Samo jedan detalj – da je veza počela preko internetske stranice za pronalaženje partnera i da je u samom početku bila svojevrstan ugovorni odnos između Ivane i Nikole, obostrano koristan – on je njezin “sugar daddy”, tatica koji podmiruje troškove, a ona je njegova “sugar baby”, slatkica koja je uvijek vesela i na raspolaganju. 

Bila je veljača kad je Ivanina prijateljica predložila da si i ona napravi profil. Kako je već dulje bila slobodna, Ivana je pomislila da joj profil na stranici za upoznavanje partnera nikako ne može štetiti, upravo suprotno. “Nikada prije nisam ga imala, a nisam čak ni otvarala takve stranice”, priznaje. “Pomislila sam – možda me neki frajer izvede na neko dobro mjesto, možda mi se dogodi spoj iz snova.” Nekoliko dana nakon što je napravila profil, Ivanin inbox bio je krcat porukama frajera. Prije nego što je upoznala Nikolu, susrela se i s nekoliko drugih frajera, pa i nekoliko “tatica”, među kojima je bio i tip čak 40 godina stariji od nje.

Naime, čak su joj se i sviđali stariji frajeri, ali dvojicu je otkantala čim su se sreli – uživo nisu bili ni sjena onoga što je vidjela na fotografijama koje su joj poslali. S ostalima se našla nekoliko puta. Jedan od njih pozvao ju je na putovanje i pristala je. Proveli su nekoliko dana u inozemstvu, apartman u kojem su spavali stajao je 400 eura po noći, potrošili su nekoliko stotina eura samo na njezino rublje, jeli u skupim restoranima, ponudio se da joj sufinancira školarinu, a zahvaljujući svom menadžerskom iskustvu, sugerirao joj je i pokretanje vlastita biznisa koji bi, dakako, on financirao.

...ostatak pročitajte u novom broju Cosmopolitana. Na kioscima od 25. siječnja!

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj