Moj mi je dečko (i svi njegovi prijatelji) godinu dana lagao da je 10 godina mlađi nego što zapravo je

26/05/2020

To objašnjava i zašto su sve njegove fotke iz 20-ih u tiskanom obliku.

Jedan trenutak nepažnje i jedna vozačka dozvola bile su dovoljne da istina konačno iziđe na vidjelo. Nakon što mi je predložio da odaberem film na njegovom iPadu uz usputnu “lozinka je moj datum rođenja” iz druge sobe, Robert si je, ni ne znajući, sam odredio sudbinu. Naime, iako sam zapamtila mjesec, odbila sam priznati kako se uopće ne mogu sjetiti točnog dana na koji je rođen.

Odlučivši eskivirati neugodno pitanje, posegnula sam za njegovim novčanikom i ostala u čudu, široko otvorenih ustiju. Brzo sam izvadila mobitel ne bi li moja računica potvrdila kako nešto ovdje nimalo ne štima. Na moju žalost, bila sam itekako u pravu. Odjednom sam bila svjesna činjenice kako sam godinu dana u vezi s 45-godišnjakom, a ne s frajerom od 35 godina, što je samo po sebi već ulazilo u krajnje granice dejtanja za moju dob. Kada su se Robertu i meni prvi put susreli pogledi tijekom jedne subotnje večeri, znala sam kako je riječ o muškarcu starije dobi (uobičajeni 20-godišnjaci ne nose satove koji koštaju više od moje stanarine). Istovremeno, nisam primijećivala duboke bore poput onih mojeg tate što je bilo dovoljno da se prepustim prilici s frajerom koji ne misli kako je izlazak u restoran brze prehane romantičan spoj.

Brzo sam prihvatila njegov poziv na večeru tijekom koje me zavodio svojim vještim poznavanjem finih vina, starih filmova toliko dobro da sam se brzo prepustila njegovim usnama čak i nakon što me obavijestio kako je punih 12 godina stariji od mene. “Baš sam sretnica”, pomislila sam nakon što sam oslužbenila svoje ljubavno poglavlje sa šarmantim producentom iz L..A.-a.

Nije prošlo predugo prije nego je naša veza postala dovoljno ozbiljna da upozna moje roditelje, a ja njegove prijatelje. Bili su dobri prema meni na grupnim večerama, ali nitko od njih nije djelovao previše zainteresirano za mene što, sada kad znam malo više, u potpunosti ima smisla. (Robert je kasnije priznao kako su se njegovi “frendovi” kladili na račun toga koliko će trajati njegov nastup). “ŠTO JE OVO?”, upitala sam mašući vozačkom pred njegovim licem. “Ma došlo je do pogreške u MUP-u”, insistirao je trenutak prije nego me optužio za kopanje po njegovim stvarima. Slijedi dio kojeg ne mogu preboljeti: iako je bilo za očekivati, nismo prekinuli tog trenutka.

Poput svake nestabilne 23-godišnjakinje, odlučila sam napraviti popis stvari za i protiv. Za: uskoro se bliži period u kojemu će dobiti penzionerske karte za kino. Protiv: Kakve još laži skriva od mene? Iskreno, da je u početku bio iskren po pitanju svojih godina (i svega ostalog), danas možda i ne bi imali ovaj razgovor niti uspomene koje smo prikupili kroz proteklu godinu. S druge strane, bila sam zaljubljena u puno više od godine na koju je rođen. Ipak, njegovo laganje, optuživanje i manipuliranje svojih prijatelja u jednu potpunu izmišljotinu? Ne, hvala. Prošlo je neko vrijeme od moje avanture, ali to ne znači da se do današnjeg dana ne borim s povjerenjem dok frajerima ulijećem s: “Mogu vidjeti tvoju osobnu?”

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj