Konzumiranje sperme produžuje život?

21/11/2016

Ovo je toliko bolje od lijepe kože!

Foto: Pinterest

Sigurno ste bar jednom čuli to kako je sperma praktički superhrana – prepuna proteina, pa i odlična ako ju želite staviti na lice (i nešto što ljudi itekako i rade).

I, dok u spermi doista ima proteina i to u manje od jedne kalorije koju ona sadrži, dokaza o tome koliko zapravo djeluje na kožu još uvijek nema.

gPhoto credit: Jezebel

S druge strane, nedavno je istraživanje došlo do novih, zapanjujućih rezultata, a oni potvrđuju kako spermidin, organsko ujedinjenje koje se nalazi u spermi, može produžiti životni vijek miševa, zaštititi protiv zadebljanja srčanog mišića, također povezanim sa starenjem, kao i očuvati sposobnost srca da pumpa krv.

Dobro, dobro. Prije nego dečka zavežete za krevet, zapamtite kako je (1) tu još uvijek riječ o miševima i (2) vjerojatno ni ne konzumirate dovoljno sastojaka spermidina (pričamo o desetak litara, nije da je sramota ako stvarno toliko i konzumirate, ali pretpostavljamo da ne).

Želite li imati dugi i zdrav život, možda je bolje da se koncentrirate na povrće, meso i sir. Ipak, ne šteti znati da i sperma donosi samo dobre stvari u onim trenucima kad ju odlučite ubaciti u meni.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj