Kako poboljšati odnos s njegovim roditeljima

15/03/2018

Pokažite im da ste spremni učiti o njihovim vrijednostima, ali da pritom ne žrtvujete svoje...

Dajte si truda. Moguće da će biti dosadno poput predavanja o sigurnosti u uredu, ali provesti poslijepodne prelistavajući s njima obiteljske albume donijet će vam važne bodove. Obitelji obično imaju svoj specifičan način komunikacije - svoj jezik, interne šale i priče. Takvo će putovanje u prošlost učiniti da se osjećaju odlično zbog svog odnosa sa sinom, a uz to ćete saznati sve insajderske informacije.

Zauzmite stav. Ako su njegovi i dalje zločesti prema vama, zauzmite se za sebe. Ako odbijete da se poigravaju s vama, pokazat će prema vama poštovanje koje zaslužujete. Sljedeći put kada budu bezobrazni recite im: "Gledajte, ne tražim da me volite, ali bi mi bilo draže kad bismo se ponašali civilizirano." Pokrenite se sada jer ako odlučite ostati s tim muškarcem problemi će samo postajati veći. Dobro je pozvati i svoje roditelje u pomoć. Oni će lakše premostiti generacijsku razliku, a ako s vašim dečkom uspostave dobar odnos, i njegovi će roditelji razmisliti o svom ponašanju.

Dajte im do znanja da vam je stalo do njega. Mnogi su roditelji zabrinuti za dobrobit svojih sinova i potrebna im je potvrda da neće biti povrijeđeni. Neće se htjeti povezati s vama ako misle da niste tu kako bi ostali. Ispričajte im koliko vas on čini sretnom, kako vas nasmijava. Kada saznaju da su vaši osjećaji stvarni, počet će vam vjerovati.

Ne pokušavajte postati njihova najbolja prijateljica. Ne trebate biti pretjerano prijateljski nastrojeni prema njegovim roditeljima. Dovoljno dobri odnosi da bi obiteljska okupljanja prošla bez incidenata su sasvim u redu. Oni mogu zaključiti da glumatate ako se pretjerano trudite ugoditi im. Izbjegavajte bliska prijateljstva s njegovim roditeljima - ti su vam ljudi ustvari stranci.

Fotografija Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj