Kada nestaju iluzije o princu na bijelom konju?

11/04/2018

Znamo kako postoje nepisana pravila zaljubljivanja, a sada znamo i koji su znaci odljubljivanja!

U svaku je vezu potrebno ulagati - osjećaje, vrijeme, male znake pažnje... Ti sitni znaci koji su nas doveli do toga da se zaljubimo u neku osobu, s vremenom mogu i izblijediti ili sasvim nestati. Istraživanja su otkrila kako, pored znakova koji nam otkrivaju kada se zaljubljujemo, postoje i pokazatelji odljubljivanja, a ovo su tri najčešće krivca' za to:

1. Nedostatak intimnosti 
I dok većina ljudi intimu povezuje sa seksom (ok, priznajemo, najčešće to rade dečki), pripadnicama nježnijeg spola to nije slučaj. Jer za njih je prava intimnost emocionalna povezanost s partnerom, osjećaji i razmišljanja da su poput jednog. Naravno, seks je bitna stavka, ali bez ove 'nadogradnje' nijedna veza neće uspjeti.

2. Kada žena ne osjeća poštovanje 
Tko ne želi da ga druga strana poštuje i cijeni? Kod žena je to izražajnije, jer su osjetljive i puno im znači kada im partneri otvoreno pokažu da su im bitne i da je njihova uloga nezamjenjiva. Ako to uspije, svaka će mu žena to stostruko vratiti.

3. Zanimanje treće osobe 
Kome ne godi kada netko treći pokazuje zanimanje za tebe? No, kada žene primjete da im drugi muškarci laskaju, da su gentlemani i imaju fine manire prema njima, sasvim sigurno će razmišljati o svom partneru i neminovno ga uspoređivati s njima. Ako to partner ne radi, ili u neznatnoj mjeri, brzo postaje 'bivši. Žene jednostavno moraju biti i osjećati se poželjnima!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj