Kad sve pođe po zlu:kako spasiti putovanje s frendicama

19/02/2020

Svako putovanje dolazi s dozom drame, a za trenutke u kojima ona prelazi granice simpatičnosti, pripremili smo vodič koji će spasiti svačiji odmor iz noćne more

Postoji li išta bolje od nezaboravnog odmora s najboljim frendicama? Naravno da ne, posebno kad ono uključuje dobro vino i prekrasan pejzaž. Napokon ste dočekale svoj trenutak da nadoknadite razgovore, druženja i puno ludih #squadgoals selfieja. Ipak, budimo realni - žensko druženje vrlo kratko traje bez neke drame koja se pojavi nenadano jer već čeka spremno iza ugla. Zapravo, čini se da je prava umjetnost izbjeći je, posebno kad nemaš kamo pobjeći. Unatoč tome, vaše zajedničko putovanje ne treba patiti. Zapravo, rješenje je mnogo jednostavnije nego što misliš.


DRAMA 1

Sve su tvoje frendice poludjele jedna na drugu

Dugi letovi, promjena vremenskih zona i neizbježan jet lag - sve su to situacije koje pridonose negativnoj energiji koja se lagano kuha među vama, a samo je jedna sitnica dovoljna za potpunu erupciju emocija kada se putovanje polagano pretvara u kaos. U tvojem je slučaju to možda greška u rezervaciji i nedostatak jednog kreveta. “Presijeci dramu u korijenu, ali ne pred cijelom grupom”, kaže Kelly Lewis, osnivačica Go! Girl Guides. Svoju uzrujanu suputnicu odvuci sa strane i pitaj je što se događa. Živcira li je to što želi ići na plažu dok ostatak grupe mamuran leži na krevetu premoren od sinoćnjeg partijanja? Preuzmi ulogu vodiča i dogovori određeno vrijeme kada će onaj malo pustolovniji dio grupe uživati u aktivnostima u prirodi, a ostali neka uživaju u bingeanju Netflixa.

VOYAGE_110341793

DRAMA 2

Hotel definitivno ne izgleda kao na fotkama

Onaj presladak hotel prekriven lampionima koji si vidjela na Instagramu uživo više nalikuje kući iz jeftinog hororca. Ako ti pomisao na noćenje u tom mjestu izaziva ozbiljnu jezu, pronađi alternativu. Posluži se aplikacijama poput Booking.com ili HotelTonight koje nude last-minute opcije za noćenje i to po povoljnim cijenama. U suprotnom, ako povrat novca nije opcija, a sobe ne izgledaju kao da nikad više nećeš ugledati svjetlo dana, stisni zube i zaboravi luksuz (žao nam je, ali tako je). “Ipak, slobodno provedi neko vrijeme na recepciji tražeći neku vrstu naknade u obliku popusta ili besplatnih pića za tebe i tvoje frendice”, savjetuje travel bloggerica Alyssa Ramos (@MyLifesATravelMovie).

DRAMA 3

Tvoje prtljage n-e-m-a

Nitko se u raju ne želi pojaviti bez unaprijed pripremljenog #OOTD ili outfita dana, zato svojoj grupi reci da najvrednije stvari strpaju u torbu koju neće ispuštati iz vida. “U tome neka budu odjeća za presvlačenje i najpotrebnija kozmetika”, predlaže Julie Falconer, travel blogerica na ALadyinLondon.com. A ako si jedna od nesretnih i tvoj te kovčeg ne dočeka na destinaciji, pokušaj se oduprijeti stvaranju drame na odjelu izgubljene prt­lj­age (time ništa nećeš postići). “Umjesto toga, izvuci nešto pozitivno iz svega i uživaj u lokalnom šopingu”, kaže Ramos. “Ne idi na putovanje bez džeparca za suvenire ili hitne slučajeve, a ovo je definitivno jedan od njih.”

coff-0474754093

DRAMA 4

Vremenska prognoza najavljuje kišu… sljedećih pet dana

Spremna si za izležavanje na plaži uz selfieje sa šarenim koktelima, no umjesto toga s frendicama sjediš u lokalnom kafiću zajedno sa svima koji su, čini se, za puto­vanje odabrali pogrešan termin. Ne brini se, bit će sve u redu: upali Google i upiši “kišne aktivnosti + [lokacija]”, a potom se informiraj na broj­nim blogovima i stranicama agencija koje će učiniti sve da tvoje puto­vanje bude nezaboravno bez obzira na vremenske uvjete. “Tako sam pronašla niz buvljaka na zatvorenom, podzemnih knjižnica i lokalnih kušaonica vina uz koje kišu nismo ni primijetili”, otkriva Ramos.

DRAMA 5

Imate problem s budžetom

Kako bi se na vrijeme izbjegla drama, svojoj ekipi predstavi sljedeće: “Upravo pripremam svoj budžet za putovanje i voljela bih znati što svi očekujemo. Mislite li da je ovaj iznos za puto­vanje realan?” Onda, ako neki žele uzeti više, to je potpuno u redu ako se unaprijed izjasniš da ćeš preskočiti neke aktivnosti koje prelaze granice tvog budžeta. Velika je šansa da će i ostatak društva radije odlučiti ići u besplatnu šetnju umjesto na pretjerano skupu turu brodom.

DRAMA 6

Sva fotogenična mjesta već su prepuna ljudi

Ne daj da ti to pokvari planove. “Pokušajte izbjeći gomile tako što ćete jesti za šankom”, kaže Ramos, “ili jednostavno popij­te piće u tom restoranu, odradite fotke, a glavno jelo pojedite na nekom manje popularnome mjestu.” Još gladuješ bez ijedne opcije? “Obrati se prijateljima na Instagramu i postaj Story u kojemu ćeš zamoliti za savjet i alternative”, predlaže Falconer. “Iznenađujuće je koliko ljudi ima svoje omiljeno mjesto ili zna za neke skrivene dragulje.” Iskreno, isprobavanje originalnih deserta u nekoj lokalnoj slastičarnici dje­luje puno slasnije od stiskavca u prenapuhanom lancu krafni s milijun tagiranih fotki i nula slobodnih mjesta.

Ashley Mateo

Novo

Komentiraj