Jeste li se ikada uhvatili kako… držite vlastite grudi?

21/05/2020

Radite li to dok ovo čitate?

Bilo je to prošlog četvrtka navečer. Ležala sam u krevetu i gledala 12. epizodu ‘Schitt’s Creeka’ kada sam osjetila ruku, poznatu ruku kako mijesi moju lijevu cicu. Da, bila je to moja vlastita ruka, ruka mene, ljubiteljice diranja vlastitih grudi. Ubacila sam to među Insta Stories (volim društvene mreže, živim društvene mreže) i internet mi je više manje dao jedan te isti odgovor - ‘I ja’. Jedna žena je napisala da joj je super ugodno ležati u pozi gdje si dodiruje grudi i kako se osjeća poput vjeverice sa šapicama na grudima. Aww.

Druga mi je rekla kako ih obožava držati jer su tople i podobne za gnječenje i ugodne. Postalo mi je kristalno jasno kako sam očigledno na tragu nečega pa sam odlučila provesti istraživanje među svim followerima Cosmovog Twittera, a ono je samo još jednom potvrdilo kako žene doista uživaju u dodirivanju vlastitih grudi. Da za tople, podobne za gnječenje, ugodne i mekane grudi, ali dopustite mi da se pozabavim nekim tehničkim sitnicama (da, istražila sam ovu temu): ‘Kada ruka dodiruje grudi, dolazi do stimulacije živaca koji djeluju kao okidači na hipofizu, a što rezultira oslobađanjem oksitocina, naširoko poznatog hormona ljubavi kojeg najčešće povezujemo s maženjem i ostalim intimnostima’, otkrila je dr. Meghan Jablonski.

U nešto mjerljivijim parametrima, recimo da vam dodirivanje grudi donosi jednako zadovoljstva kao velika čaša vina i još veći pas u vašem krilu. Svejedno mi se činilo pomalo neobičnim da imamo želju i potrebu da dodirujemo sami sebe, ali s tim se nije složila stručnjakinja za govor tijela - Blanca Cobb.

Kao prvo i najočitije, grudi su lako dostupne našim rukama, a kada smo potpuno opušteni, naši su prsti i jagodice prstiju lagano zakrivljeni. To drugim riječima znači da je opuštena ruka savršeno gnijezdo za grudi. Osim toga, grudi su mjesto za koje imamo osjećaj da se tamo nakuplja sav stres, a dodirivanje ovih dijelova tijela pomaže nam prilikom opuštanja i rješavanja svog tog nakupljenog stresa. Zaključak cijele priče? Držanje grudi je veličanstvena supermoć koja oslobađa stresa i zahvaljujući kojoj se osjećamo bolje. Tišti vas nešto? Slobodno ih stisnite. Nitko vas neće osuđivati.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj