Davanje otkaza u velikom stilu

07/10/2019

Ove su priče nevjerojatno slasne za čitanje

Cura koja je otkaz proslavila spavanjem

“Jednog ljeta radila sam na štandu i prodavala sladoled, usred graje, zahtjevnih kupaca i šefa. U svemu tome uhvatila me viroza i dobila sam visoku temperaturu. A moj je šef, ispred svih gostiju, počeo urlati na mene. Bilo mi je toliko loše da mi se počelo vrtjeti i nisam se uopće mogla sjetiti kako mu objasniti da moram hitno leći. Pa sam samo krenula. Strgnula sam plastične rukavice, otišla kući i spavala sljedećih deset dana.”

— Renata, 30

Premorena zaposlenica pretvorena u konobaricu

“U svojim ranim 20-ima, radila sam 80 sati tjedno u jednom start-upu koji se bavio wellnessom, gdje sam bila potplaćena. Bila sam pod neprestanim stresom i počela razmišljati o otkazu nakon što sam doživjela dva panična napadaja. No nisam dotaknula dno sve do uredske zabave. Tvrtka je obećala da će unajmiti profesionalce za catering, ali u zadnjoj sekundi su mi naredili da poslužujem pića. Bila sam toliko zaprepaštena i bilo mi je tako neugodno da sam dala otkaz sljedeći dan, bez ikakva plana za budućnost.” 

—Tina, 29

Kreativka koja je izbjegla metak, ups! - Laptop

“Pridružila sam se marketinškoj agenciji i uskoro shvatila da je šef na rubu živčanog sloma. Kap koja je prelila čašu bila je kad me pitao imam li prezentaciju koju me tražio. Pružila sam mu svoj laptop da je pogleda, ali to nije bilo ono što je htio i potpuno je flipnuo. Bijesno je bacio moj kompjutor preko stola i posvuda prolio kavu. Deset minuta nakon toga, izašla sam iz ureda. Bilo je turbo zastrašujuće samo tako otići i dati otkaz, ali kad sam ispričala tati što se dogodilo, uvjerio me da će sve biti u redu.”

—Maja, 28

Trgovac kojeg nije briga

“Radila sam u specijaliziranom dućanu koji se od početka činio opasnim jer uopće nisu marili za sigurnost kupaca ni osoblja. Nisu imali prvu pomoć za slučaj nezgoda, a vlasnike nije bilo briga ni kad je jedna žena udarila glavom u policu. Morala sam upotrijebiti papirnate ručnike da zaustavim krvarenje! Kad je jedno od ogledala u garderobi palo na mene (nisam bila ozlijeđena, ali hej!), rekla sam šefici da odlazim. Njezin je odgovor bio samo: Ok”. 

— Ksenija, 35

JESi LI I TI DOŠLA U NAPAST? NO POSTOJI NEŠTO ŠTO MORAŠ ZNATI…

Ako samo odeš s posla gdje te maltretiraju, poput ovih heroina, odmah se baci na sljedeći korak: pošalji mail nekome s kim si voljela raditi, bilo s tog groznog posla ili nekog još prije toga, i predloži da se nađete na kavi. Zašto? Kako bi održala veze i stvorila nove, savjetuju Claire Mazur i Erica Cerulo, osnivačice web stranice “Of a Kind” i autorice knjige “Work Wife”. Tako ćeš početi mukotrpnu potragu za poslom uz potporu nekoga koga cijeniš, a i puno su manje šanse da ćeš završiti negdje gdje ćeš se osjećati jadno. 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj