9 razloga zbog kojih se nikada ne trebate opravdavati - nikome

19/01/2018

Vaš je život samo vaš - živite ga po svojim pravilima!

Možda će netko očekivati da mu objasnite ovo ili ono, ali zbog sljedeći stvari nikome se ne trebate ni opravdavati ni ispričavati! A osjećajte se slobodno i produžiti popis prema vlastitom nahođenju!

1. Jer jedete brzu hranu

Tko je rekao da vas treba ostaviti dečko kako biste bez grižnje savjesti mogle uživati u neodoljivoj pizzi i velikom pakiranju sladoleda? Brza hrana postoji s razlogom i tako je ukusna! Zato uživajte!

2. Jer imate aktivan (ili neaktivan) seksualni život

Društvo je kreiralo niz predrasuda i tabua kada su žene i njihov seksualni život u pitanju - ili ste preaktivne ili ste prevelika svetica i ne znate se opustiti. Sve to može pretvoriti seks u stvar zbog koje ćete se sramiti. Fokusirajte se na to da seks bude zaštićen i da u njemu uživate, a koliko često ili rijetko ga imate – nikog se ne tiče!

3. Jer jedete previše ili premalo

Uh, baš sam prase, prejela sam se za ručak... Ništa nisam jela od sinoć, stvarno pazim na liniju... Ne znamo što je gore od ta dva opravdanja. Znate što djevojke, nemojte osjećati potrebu bilo kome objašnjavati što, kada i koliko stavljate u svoja usta.

4. Zbog statusa veze

Ako smo solo, nešto sigurno nije u redu s nama. Ako smo u dugoj vezi, onda to vjerojatno znači da smo dosadna stvorenja, koja vjerojatno više i ne briju noge. Ako vas netko (ne)ljubazno zamoli za objašnjenje vašeg ljubavnog statusa, budite slobodne zakolutati očima, okrenuti se i produžiti dalje.

5. Jer nosite tajice iako niste mršave kao Keira Knightley

Jer, ako jeste tako mršave, onda su vjerojatno svi zabrinuti što ne jedete dovoljno.

6. Jer imate čvrst stav

To što znate što želite i kako da to dobijete ne čini vas lošom osobom, a tko god to misli neka vam se bolje makne s puta.

7. Jer ste (pre)emotivne

Žene prati taj glas da su lude i preemotivne samo zato što zapravo pokazuju svoje emocije, za razliku od muškaraca koji ih često čuvaju samo za sebe. Ako ste tužne, sretne ili bijesne, za to očigledno postoji razlog. Zato pustite da to izađe iz vas, slobodno!

8. Jer vam se sviđa određeni tip muškaraca

Vi doista ne dugujete objašnjenje nikome zato što vam se sviđa baš taj frajer koji vam se sviđa. Možda netko vjeruje da on nije vrijedan vašeg vremena, a možda je i taj netko u pravu. Ali to vas se trenutno ne tiče.

9. Zbog broja kilograma

Je li u pitanju hormonski problem ili jednostavno iskrena ljubav prema hrani, nije važno. Žena se nikada ne bi trebale pravdati zbog svojih kilograma!

Foto: Instagram

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj