6 velikih zabluda koje nam je plasirala serija Seks i grad

16/11/2017

Postoje li u stvarnosti četiri prijateljice poput Carrie, Samanthe, Charlotte i Mirande?

Neki ih obožavaju, dok ih neki nemilosrdno kritiziraju - u svakom slučaju četiri akterice kultne serije Seks i grad još uvijek su predmet rasprave gotovo svih djevojaka... I mnogih muškaraca.

Ako život ove četiri žene doživljavate kao plod nečije mašte i odličnu zabavu, ne postoji ništa loše u tome. Međutim, postoji djevojke koje se gotovo stopostotno poistovjećuju s nekom od ove četiri uloge.

Stoga pročitajte kojih su šest zabluda ženskoj populaciji nametnuli serija i filmovi istoimenog naziva – Seks i grad:

1. Uvijek postoje četiri prijateljice

U kojem trenutku je nekome palo na pamet da četiri potpuno različite žene mogu funkcionirati tako savršeno? Nekako se uvijek provlači taj broj četiri, ali nikako ne možemo shvatiti zašto bi itko pomislio da je to nešto normalno. U realnosti pojam 'četiri najbolje prijateljice' manje je vjerojatan od toga da vam dok ovo čitate prava Carrie Bradshaw ušeta kroz vrata. Dvije – to je granica i točka. Eventualno treća (da ne budemo baš prestrogi).

2. Morate imati gay frenda

Za početak, ljudi nisu modni dodaci. Drugo, ne birate prijatelje prema seksualnom opredjeljenju, već prema sličnim interesima, stavovima ili nekoj trećoj zajedničkoj stvari. Treće, ne predstavljajte ga kao svog „gay frenda“, on nije vaš kućni ljubimac.

3. Girls’ night je najbolji

Prije emitiranja serije Seks i grad, potpuno ženska večer rijetko kome je padala na pamet, a ako se to i dogodilo, uglavnom bi se provlačila rečenica: Šteta što ovdje nema nekih frajera!

4. Žene su pohotnije od muškaraca

Koliko puta je samo u seriji ponovljeno da su žene gore od muškaraca kada je riječ o seksu?! E pa nisu! Nisu ni upola kao muškarci... Daleko od toga da su 'svetice', ali jako su male šanse da ćete bilo gdje naići na društvo 30-godišnjakinja koje cijelu noć pričaju o muškom spolnom organu. S druge strane, kada biste prošle pokraj muškog društva koje priča o ženskom tijelu i seksu, vjerojatno vam to ne bi bilo ni malo čudno.

5. Žene spavaju u grudnjaku

Ne postoji drugo objašnjenje osim da su producenti serije odlučili napraviti test i vidjeti hoće li žene širom svijeta promijeniti kulturu oblačenja tijekom spavanja ako budu gledale ovo na malim ekranima. I jedini efekt koji su postigli je da se sada svi filmovi vode njihovom politikom. Žene i njihovi grudnjaci, čak i u krevetu... A činjenica je da, u stvarnosti, ne postoji ni jedna žena koja uživa u ovome - svaka jedva čeka osloboditi ga se.

6. Dijeljenje vlastitog ljubavnog kaosa sa svima

Ovaj trenutak iz serije imao je luđački efekt na veliki broj djevojaka. Morate odoljeti iskušenju da svoj ljubavni život javno predstavljate kroz sve društvene mreže ovog svijeta. Prestanite pričati svima sve o bivšim, sadašnjim, budućim i potencijalnim muškarcima u vašem životu. Možda mislite da je dobro, simpatično ili duhovito, ali ne... Nikako!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj