KLIK ZA LJUBAV: Maco, imaš li alpinistički bicikl?

18/04/2016

Ne znam jeste li znale, ali online chatanje može biti itekako poučno. Nije baš kao u školi, jer nema (stroge) učiteljice koja će vas upozoriti ako napišete nešto krivo, ali blizu je nekog online tečaja, koji eto pohađate zbog viška vremena...

g„Kakav imaš bicikl maco?“ – pitao me SPORTIVO_11Xg
„Imam jedan stari poni doma u Zagorju i obični ženski bicikl, ono, za vožnju po Jarunu...“ – napisala sam.
„Auuuu pa ti si miljama daleko od trekking majstora! Pa daj, uloži si u jedan dobar cross s velikim 28'' kotačima minimalno!!! Ili jedan dobar iz serije Enduro, oni su i savršeni za spuštanje niz planine i brze šumovite predjele!“ – podučio me.

Trekking majstorica? Cross sa 28 nešto minimalno? Enduro? Što je Enduro? Gdje ste to ti spuštaš? I što ću se i ja morati spuštati niz te planine i brze šume? – pisala sam nimalo zaprepašteno.

„Ajde maco, budem te ja sve naučio! Prošlo ti je vrijeme dječjeg bicikla, to si imala sa 10 godina. Za gradsku vožnju imaš auto. Zato ti sada treba jedan dobar, kvalitetan, ma ajmo reć' high level bicikl, da se možeš pridružiti meni i dečkima! Drugi vikend ti idemo na Sljeme i do tad bi itekako mogla biti spremna! Ajde, aktiviraj se, pokreni, kad ćeš ako ne sad? A i mogu ti reći da samo bicikli sa gumama s niskim otporom kotrljanja omogućuju vrhunsku vožnju, a posebno ako imaš prednje amortizere i sportsku geometriju za turbo sportsku vožnju!“ – pojasnio je Sportivo.

I tako sam se educirala. Jer za edukaciju, ako niste znale, nikada nije kasno i zapravo bismo se sve trebale educirati čitavoga života! (potvrdio Sportivo_11Xg, član 10-ak sportko-adrenalinskih društava!)

Prvo sam doznala da trebam shvatiti želim li se voziti samo gradom (očito ne, jer je to za luzerice), ili se želim voziti brzo i ludo po planinama (weehaaa). Drugo što sam doznala je da trebam shvatiti želim li voziti tipa maratone (ha?) ili postati ekstremni biciklist, koji će oduševljavati planinske životinje (nadam se ne ljutog medvjeda) i pokojeg zalutalog kolegu biciklista (ekstremnog). I treće što sam doznala je da trebam shvatiti želim li biciklu iz City serije (očito ne jer je to za grad, halooo), trekking bicikl (navodno ima udobno sjedalo), cross bicikl (to je onaj sa velikim kotačima), cestovni bicikl serije Vento (jel vi pišete ovo?), MTB bicikl serije Hexagon (ako želim voziti makadamima, a valjda želim) i/ili biciklu iz serije MTB XC i Earth, konstruiranu su za vožnju na zahtjevnim XC terenima kao i za natjecanja u Cross-Country utrkama!

„Onda, koji ćeš kupiti? Ha? Kaj? Jesi tu? Aloooo macoooo?“ – gubio se trag pisanja gospodina Sportiva....

No, ja sam ipak ostala tu, u svom domu, i širom otvorila vrata prijateljici, koja mi je došla u posjetu na svom (gradskom) biciklu i viknula: „Ajmoooo, vrijeme je za ekstremnu vožnju mačka! :)“ I tako smo ekstremno napravile čitav krug oko Jaruna, popile kavu, smijale se kao poludjele teenagerke i više se ne opterećivale biciklima.

Život je divan, a ljubavi chatovi zakon, isprobajte ih još danas i javite nam što vam se događa. I ne zaboravite – dok chatate, puno se zabavljajte :)))

Preporučujemo mreže: iskricu, badoo i twoo

Martina Kocijan

Novo

Komentiraj