Zašto se polovica mladih vraća bivšima?

22/05/2017

Otkrijete li zašto se prekidi događaju, to će vam umanjiti bol i dati poticaj da okrenete novi list. Nastavite čitati da biste doznali kako se nositi s razlazom kao frajerica kakva i jeste

Ne bi li bilo lakše kad bismo mogli jednostavno poslati poruku “Boy, bye” u stilu Beyonce i tako prekinuti sa svakim dečkom? Ili kad bi frajeri mogli naći jasan (i nježan) način kojim bi dali do znanja kad im je dosta? Nažalost, u današnjem svijetu veza, u kojem se tolike avanture i dugotrajni odnosi uopće ne nazivaju pravim imenom, teže je oprostiti se i okrenuti novi list nego usavršiti tehniku konturiranja lica. Postupak može biti nejasan, razvučen i, zbog činjenice da svog bivšeg morate gledati na svim društvenim mrežama, opako kompliciran.

Ipak, razlaz u mnogim aspektima oduvijek funkcionira na isti način: slomljeno srce boli kao da vas je The Rock odalamio u prsni koš (bez zafrkancije, istraživanja pokazuju da neželjeni prekid aktivira slična područja u mozgu kao i tjelesna bol), a samopouzdanje može pretrpjeti težak udarac. Stoga nije čudno što se, prema istraživanjima, gotovo polovica mladih ljudi vrati bivšima!

No što ako bismo vam rekli da u pravilu trebate preživjeti samo dva žešća slučaja slomljenog srca prije nego što nađete partnera koji će uz vas ostati u dobru i zlu? (Da, to su zaključci jednog istraživanja!) Ne zvuči tako strašno, zar ne? A kad napokon shvatite da možete utjecati na to kako ćete se razići, postaje još lakše. Uz pomoć ovog vodiča istražite sve mogućnosti kako vezu privesti kraju. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj