Zašto se muškarci žene nekim djevojkama

20/05/2013

To se stalno događa: muškarac potroši mjesece, čak i godine u dugogodišnjoj vezi sa ženom koju mu se zaista sviđa. No čim se pojavi osjećaj 'ne vidim se u braku', on jednostavno nestane

Dr. Willard Harley Jr., autor knjige „I Promise You: Preparing For A Marriage That Will Last a Lifetime“, kaže: "Ono zbog čega se muškarac žele vjenčati su kemija i strast, ali riječ je i o određenim akcijama i ponašanjima koji su konkretniji nego što mislite.“ U nastavku vam donosimo pet ključnih osobina koje razlikuju žene s kojima se muškarci žele samo viđati od onih s kojima se vide u braku.

Osobina 1: Ona je uzbudljiva i uvijek drugačija
Tip žene koju muškarac vidi kao svoju suprugu izaziva u njemu osjećaje uzbuđenja i iščekivanja. „Ona to radi tako što je spontana i pomalo nepredvidljiva. Ima različite interese i otkriva različite aspekte sebe“, objašnjava dr. Alon Gratch, autor knjige „If Love Could Think“. Ona ne dopušta da joj je život statičan i time pobija mit da brak znači dosadu. „S njom je život avantura. Ostavlja dojam da stalno ima nove ideje i aktivnosti na umu“, kaže Gratch.

Osobina 2: Zaista voli seks
Kada se žena trudi da seks uključuje i tijelo i um, ona u muškim očima automatski prelazi iz pozicije djevojke u djevojku za brak. „Muškarci žude za erotičnim seksom, ali i žele seks s emocijama koji ih duboko povezuje s partnericom“, kaže Gratch. Još nešto navodi muškarce da razmišljaju o braku: kada se žena konstantno trudi održati strast. „Najveći strah muškarca je da će odličan seks zbog kojeg je pomislio da ste vi njegova buduća žena, jednog dana pasti u drugi plan“, objašnjava dr. Douglas Weiss, autor knjige „7 Love Agreements: Decisions You Can Make On Your Own to Strengthen Your Marriage“. Žena koja se trudi održati strast ostvarenje je muškarčeva sna.

Osobina 3: Jasno daje do znanja da on nije njezin cijeli svijet...
Muškarcu laska kada shvati da njegova djevojka misli najbolje o njemu, ali mu je manje privlačno ako shvati da je on njezin cijeli svijet. Zato djevojka koja zadrži svoju neovisnost i osjećaj za sebe i kad veza postaje ozbiljna, definitivno ima osobine supruge. „Žena koja potpuno ovisi o muškarcu je nešto zastrašujuće za njega“, kaže Gratch. „Muškarci ne žele osjećati da ih gušite i da su odgovorni za vašu svakodnevnu sreću.“ Idealna žena je ona koja vidi odnos kao čvrsto partnerstvo u kojem oboje imaju zasebne identitete.

Osobina 4: ...ali mu daje do znanja koliko joj je važan
Tanka je linija između neovisnosti i ravnodušnosti. Muškarci se skrase sa ženom koja pokazuje svoju nježnu stranu i pokazuje mu da mu, bez obzira što se događa, ona čuva leđa. „Muškarci gledaju na život kao na borbu ili rat koji trebaju dobiti i žele nekog tko će biti na njihovoj strani cijelo vrijeme“, kaže Gratch. „To ne znači da mu žena treba glumiti mamu ili mu pomagati u svakoj sitnici u životu, nego raditi male stvari koje mu daju do znanja da joj je stalo.“

Osobina 5: Ona ga potiče da bude najbolji u onome što radi
Muškarci ne žele djevojku koje će im naređivati. Žele da im bude podrška u njihovim ciljevima i da ga potiče da bude bolji u onomu što radi. „Muškarac se divi ženi koja ga ohrabruje da postane ono što želi... dokle god ona ima najbolje interese na umu i ne pokušava ga staviti u kalup“, kaže Harley. To znači da mu ne dopušta da zanemari svoje ciljeve i odustane. Iako se to ponekad čini kao teška ljubav, žena mu pomaže ostvariti ciljeve i on je cijeni zbog toga.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj