Zašto je svađanje loše za zdravlje

20/10/2015

Ne samo da vam se, dok se svađate s dečkom, od suviše mrštenja stvaraju bore na čelu, već je znanstveno dokazano da česti ljubavni konflikti negativno utječu na cjelokupno stanje vašeg organizma. Parovi koji se dobro slažu dulje žive!

Sveučilište Birmingham Young u Utahhu napravilo je temeljito istraživanje o zdravstvenom stanju 1700 vjenčanih parova, i to kroz period od čak dvadeset godina, te došlo do zanimljivih i korisnih podataka. Oni u sretnim brakovima manje su depresivni i manje skloni anksioznim napadima, imaju bolji krvni tlak i jači imuni sustav od onih čija se komunikacija s partnerima kroz godine svela na - svađanje.

Istražujući što, osim naravno manje količine stresa, pogoduje boljem zdravlju sretnih parova, došli su do vrlo jednostavnih zaključaka - sretni parovi naprosto kvalitetnije žive. Često zajedno kuhaju, trude se jesti zdravo, puno borave u prirodi, zajedno se bave sportom (jeste li čuli za teniske turnire bračnih parova, da i to postoji) te nemaju potrebe pojačano pušiti ili piti kako bi umirli svoje ljubavno nezadovoljstvo.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj