Vođenje dnevnika bi vam moglo ozbiljno poboljšati ljubavni život

06/03/2019

Dnevnici nisu samo za tinejdžere, očito

Ako ne znate o čemu biste pisali, počnite raditi popise stvari za koje ste zahvalni svakih tri do pet dana. Ubrzo ćete primijetiti da se nekih sitnica za koje mislite da vas čine sretnima uopće ne sjetite, ali i najmanja dobra stvar koja vam se dogodila u vezi će vjerojatno biti zapisana. Vođenje će vam dnevnika pomoći da raščistite koji vas prijatelji zaista vesele, a koji ne toliko.

Prije svega, vođenje dnevnika unaprjeđuje odnos koji imate sa samim sobom, a tako se onda unaprjeđuju i vaši ostali odnosi. Ako ste sami, tako ćete prije znati što tražite kod partnera, a ako ste u vezi, zapisivanje sitnica koje su vam nešto značile, moglo bi vam podići vezu na cijelu jednu novu razinu.

Isto vrijedi i za loše stvari - lakše vam je realno sagledati situaciju kad se ispušete svom dnevniku. Osim za vaša prijateljstva i vašu vezu, vođenje bi dnevnika moglo imati pozitivan utjecaj i na ostale aspekte vašeg života - možete voditi fitness dnevnik ili dnevnik vaših putovanja, ili možete zapisivati kako napredujete na novom poslu. Zapravo, ne postoji loš način vođenja dnevnika, kao ni loša tema.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj