Veze na daljinu: 7 stvari koje trebate znati

05/03/2019

Neki "Zbogom" kažu samo jednom, ali u vezi na daljinu to proživljavate nakon svakog posjeta

Nikad ne recite nikad

Ako čujete "veza na daljinu" i nakostriješi vam se kosa na glavi, smirite se na sekundu. Nije sve tako crno, a i stručnjaci tvrde kako bi većinu ljudi iznenadila njihova sposobnost da održe vezu na daljinu, kada bi se radilo o njihovoj srodnoj duši. Zato, nikad ne recite nikad.

Ipak, morate imati kraj na vidiku

Ako skočite u vezu na daljinu bez plana o tome kada ćete opet biti zajedno, to je kao da ste skočili u ocean, a ne znate kada će vas netko doći spasiti.

Pripremite se na izazovnu prvu godinu

Ili borbenu, kako vam je draže. Prva godina veze ima svoje izazove i kada se vidite stalno, jer se tek navikavate jedno na drugo, ako tome dodate još i kilometarsku udaljenost, stvar je još teža. Ali ne i nemoguća!

Kupite kalendar i držite ga se

Ako niste osoba koja se ne voli držati strogog rasporeda, to će se morati promijeniti ako želite vezu na daljinu. Od iznimne je važnosti da se pridržavate dogovora kada ćete se međusobno posjećivati, ali i onih manje bitnih kao primjerice, kada ćete se čuti telefonom ili pričati preko Skype-a.

Kvaliteta, ne kvantiteta

Znamo da je klišej, ali ovo će vam postati mantra. Iskoristite na najbolji mogući način vrijeme dok ste zajedno, ali i vrijeme dok razgovarate preko telefona. Nemojte dopustiti da vam dan prođe bez konkretnog razgovora da samo razmjenjujete poruke kao da igrate ping pon.

Nemojte biti preambiciozni tijekom posjeta

Znamo da je zanimljivo posjećivati nekoga u novom gradu, ali ključno je da si kod svakog posjeta odvojite vremena da budete kod kuće i odmarate zajedno. Ako ostajete pet dana, prva dva provedite tako, a tek onda krenite s planovima za izlaske, muzeje i ostalo.

Nemojte očekivati savršenstvo od svakog posjeta

Samo zato što ste vas dvoje sada u vezi na daljinu, ne znači da vas se ne tiču problemi koje imaju svi ostali parovi. To znači da se i vama može dogoditi da se posvađate kad ste zajedno oko neke sitnice. Neizbježno je i da ćete se jednom posvađati i ta će vam svađa oduzeti više od pola vremena koje ste imali zajedno. To je život, zato ne očekujte bajku!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj