Umijeće ljubavi: evo kako si povećati šanse

23/05/2018

Zvuči jednostavno, no svatko tko se u ljubavi okušao zna da nije. Za početak sam pokušaj da je pronađete zahtijeva velik trud. I sreću...

Novo istraživanje pokazalo je da su šanse da baš danas nekoga pronađete 1:562. A u koliku se tek sreću i trud treba pouzdati da to preraste u kvalitetnu vezu! Evo kako si povećati šanse...

Dobro razmislite o tome što tražite. Ili što ste dosad tražili - privlači li vas ljubav ili osjećaj zaljubljenosti? Ili vam je svejedno dokle god niste sami. Ako niste sigurni, postavite si ova pitanja - Jeste li prekidali veze kad biste osjetili da je seksualna napetost popustila? Kad ste sami, sanjarite li o vezi, a kad ste u vezi, sanjarite li o tome da budete slobodni? Ne ostavljate partnera ni kad vam je kristalno jasno da nije za vas dok ne pronađete nekog drugog? Ako vam nešto od tog zvuči poznato, ne uletavajte u nove propasti. Radije se posvetite sebi i pokušajte otkriti što želite i čega se bojite vezano uz intimne odnose.

Jedan plus jedan su dva. Ne jedan. Iako pod navalom endorfina mnogi konstatiraju da voljeti znači disati kao jedno, to je najgore što možete napraviti - pokušati se stopiti s drugom osobom i u tom procesu utopiti vlastiti karakter. Samo dvije snažne, samosvjesne osobe koje se vole i poštuju (pritom ne mislimo samo jedno drugo, nego jednako toliko i sami sebe) mogu izgraditi kvalitetnu vezu. Vezu u kojoj će jedno drugome uvijek imponirati, upravo zbog svog čvrstog ja.

Zaboravite partnerov potencijal i razmislite sviđa li vam se trenutačno stanje. On je iznimno talentiran za nešto, ali lijen i inertan? U ime talenta za koji ste sigurni da će jednog dana isplivati podnosite njegovu pasivnost. No što ako je ta karakterna crta dominantnija? Upravo taj talent i potencijal zbog kojeg vam sad imponira jednog bi dana mogao postati predmet vašeg prezira ne uspije li se ostvariti. Volite li njega ili ono što mislite da bi mogao biti? I što ako to nikad ne postane?

Pazite kako se ponašate prema sebi jer će vas partner imitirati. Ako se neprestano omalovažavamo, iskazujemo nesigurnost u svoje postupke ili nezadovoljstvo izgledom  osobe s kojom smo u vezi veoma će nas brzo početi doživljavati na jednak način te se tako prema nama i ponašati. Ako vjerujemo u sebe i svoje potencijale, zalažemo se za svoju dobrobit, zračimo samopouzdanjem, zadovoljni smo svojim tijelom i umom, na taj će nas način i partner doživljavati te nam iskazivati poštovanje i divljenje. 

Nitko nije savršen. Ni vaš partner ni vi. Ponekad ćete jedno drugome nešto morati oprostiti. Ponekad nešto prilično veliko i bolno. Ako se istinski volite, moći ćete prebroditi i velike životne oluje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj