Trikovi za zavođenje iz pedesetih

27/03/2013

Ok, nitko ne kaže da trebate nositi samo jednodijelne retro kupaće kostime i da se smijete ljubiti samo vrhovima nosića, ali činjenica je da su naše bake možda bile mudrije od junakinja “Seksa i grada” i da vrijedi proučiti ovu prilagođenu verziju vintage trikova za dejtanje i zavođenjeU 50-ima: Kad vas dečec pozove van, ljubazno je da odmah odgovorite

U 50-ima: Kad vas dečec pozove van, ljubazno je da odmah odgovorite

Danas: Istina! Zavlačenje i igra živaca su možda fora, ali ne u tako ranoj fazi. Ta dečki žele izlazak s vama, a ne frustracije pa je mnogo poštenije da mu odmah kažete što vam je na duši. Ili ćete izaći s njim na dejt ili ćete pristojno odbiti poziv, a sve te ping‑pong igrice riječima radije sačuvajte za situacije nakon prvog dejta. U 50-ima: Ne otkazujte dejt bez razloga Danas: Osim što je to bezobrazno, vrlo je vjerojatno da će vas netko uloviti u laži te će na stup srama na fejsu staviti vašu fotku kako se zabavljate s nekim drugim, zgodnijim tipom u baru.

U 50-ima: Budite spremni kad vam stigne pratnja

Danas: Ok, možda vam trebaju sati da nalijepite te umjetne trepavice i namažete nokte u deset nijansi, ali tko želi znati da vam trebaju sati da se dovedete u donekle pristojno stanje. Uvjerite ga da vaš stil i elegancija dolaze bez trunke truda. U 50-ima: Ne šminkajte se u javnosti Danas: Priznajemo, postoje cure koje to znaju napraviti baš šik, no s druge strane, zar biste vi bili oduševljeni da dečko tijekom večere izvadi britvicu i počne popravljati svoju trodnevnu bradicu?

U 50-ima: Prava dama će dopustiti da gospodin naruči jelo umjesto nje

Danas: Jedino ako ste zalutali u seriju “Momci s Madisona”, a preko puta vas sjedi Don Draper. Uostalom, vi ćete jesti svoj obrok pa je valjda red da ga sami i naručite. No, čak i ako on odmah da do znanja da će podmiriti račun, ne morate odmah naručiti pečenog vola. Radije suptilno obratite pažnju na sitnice. Na primjer, ako frajer naruči škampe i šampanjac, to je možda znak da ste naletjeli na kralja Midu i da nema ograničenja, no ako vaša pratnja preskoči predjela i skupa vina te potraži jeftiniju verziju, nemojte ga odvesti u bankrot.

U 50-ima: Ne inzistirajte na tome da platite na prvom izlasku

Danas: Znate one situacije – dvoje donedavno nepoznatih ljudi nađu se za jednim stolom i sve ide sjaj­no, osim što na kraju večere dođe do malog okršaja: “Ma pusti mene! Ja ću platiti! Nema šanse! Spremi taj novčanik odmah!” Dakle, općenito pravilo kaže da je u redu dopustiti dečku koji vas je pozvao na dejt da podmiri račun, s tim da je damski dati do znanja da biste ga sljedeći put vi voljeli izvesti u svoj omiljeni restoran i da ne očekujete da na svakom sljedećem susretu orobi banku da biste se ponovno tako sjajno proveli.

U 50-ima: Pravilo dobrog kućnog odgoja nalaže da je pristojno upoznati svoju pratnju s roditeljima

Danas:
U redu nećemo baš inzistirati na roditeljima jer znamo koliko je teško zadovoljiti njihove visoke kriterije i proći sva minska polja koja će mu prirediti vaš tata, ali mislimo da je dobra ideja da svog novog prijatelja predstavite starim prijateljima koji će imati mnogo objektivniji pogled. Znate već kako malo treba da vas neki bad boy očara i zakamuflira sve svoje felere koji su drugima vidljivi i iz aviona.

U 50-ima: Prava dama nikada neće prva pozvati dečka na spoj

Danas: Srećom, prošla su vremena kada su cure morale biti zatvorene na balkonu te samo očima smjele davati znakove “Pliz, pozovi me vanka” i čekati da on prvi povuče potez. No, to ne znači da mu sve trebate ponuditi na pladnju. Dakle, umjesto da na FB profilu naširoko opisujete svoje kvalitete i stavljate se u poziciju prodavačice koja moli dečka da kupi njezin proizvod, radije pišite o tome što želite i čekajte da vam padne s neba.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj