Što kad je dečko pasivan

06/05/2013

Želite da se vaš partner malo više potrudi? Pročitajte kako ga suptilno natjerati da se pomakne.

Nikad ništa ne planira

Sve što želite je da ponekad predloži nešto, bilo što što biste mogli raditi zajedno za vikend ili godišnji odmor. Ovo je ružna istina: vjerojatno je jednom i probao, ali vi ste ga nesvjesno odbili.

„Obično kad se jedna osoba žali na partnera kako nikad ništa ne organizira, partner je to vjerojatno pokušao u prošlosti, ali je bio obeshrabren“, kaže Allen Berger, autor knjige 'Love Secrets Revealed'.

„Poruka koja je poslana je ta da samo vi želite organizirati stvari i imati sve pod kontrolom pa partner s vremenom postaje pasivan“.

Obrnite dinamiku tako što ćete se pokušati sjetiti kad ste okrenuli očima na nešto što je on predložio i recite mu kako biste vrlo radi isprobali tu ideju, pa čak i ako je to bio poziv u ribičiju. Ako vidi da ste otvoreni za njegove ideje, ohrabrit će se.

Pasivan je u seksu

Kada dečko zna kako vas dovesti do orgazma i 100% je siguran da ga volite unatoč dlakavim leđima, može se dogoditi da izgubi motivaciju da proba nešto novo u krevetu ili da se obrije s vremena na vrijeme.

„'Probudite' ga tako što ćete predložiti seks na nekom neočekivanom mjestu, recimo u kuhinji“, predlaže Berger. „Predlaganjem nečeg novog i drugačijeg, potičete ga da reagira na jednaki način.“

Isto tako, kad se prestane brijati, recite mu „Voljela bih te poljubiti, ali tvoja brada me previše grebe“, savjetuje Tina Tessina, psihoterapeutkinja i autorica knjige „How to Be a Couple and Still Be Free“. Također, priđite mu prije tuširanja i recite koliko vas napaljuje kad je svježe obrijan tamo dolje.

Pokloni vam rukavice za rođendan

Naravno da bi bilo prekrasno kad bi vas za svaki rođendan ili specijalnu prigodu dečko iznenadio s nečim što ste baš željeli bez da ste mu to spomenuli. No, to uglavnom nije tako. Zato nije loše napomenuti ono što želite. Ne zvuči vam romantično? Naprotiv.
„To je zapravo gesta ljubavi“, kaže Berger. „To mu daje priliku da vas usreći što muškarci i žele.“

Tjedan dana prije svog rođendana recite mu da imate listu sa željama u slučaju da je zainteresiran provjeriti.

Možeš li me podsjetiti koja je ono Ivana?

On voli vaše prijateljice, ali ne zamara se time da ih upozna toliko dobro kao vi njegove.
„Žene uglavnom imaju bolje socijalne vještine nego muškarci“, objašnjava Tessina. „Bolje se snalaze u grupi ljudi, čak i ako ih ne poznaju dobro“.

„Pozovite ga da se pridruži vama i frendicama u igranju neke društvene igre tako da naprosto neće moći odbiti druženje“, kaže Berger. Kad je muškarcima ugodno u okruženju, povezanost će se dogoditi sama od sebe.

Radije će umrijeti nego kuhati

On cijeni vaše kulinarske sposobnosti, ali bio bi jednako zadovoljan i da jede nareske za večeru i zato nema motivacije da vam pomogne u kuhinji.

„Mnogi muškarci se plaše kuhinje“, kaže Tessina. „Morate ga naučiti – počnite tako što ćete ga zamoliti da vam pomogne u kupnji namirnica.“

Ako kupi pogrešan sir, nemojte se naljutiti, inače se više nikad neće približiti polici sa mliječnim proizvodima. Nakon što shvati da može pribaviti namirnice za obrok, neka vam pomogne u pripremi. Na kraju, recite mu da vam je fantazija muškarac koji kuha i zamolite ga da vam ostvari tu fantaziju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj