SMS vodi u prevaru, pazite što radite

11/09/2018

Puno je lakše nekome poslati sms, nego mu prići u kafiću, teretani ili u uredu. No, činjenica da je flertovati postalo lako i bezbolno, zakomplicirala je i dovela u krizu mnoge veze

Priznajte, jeste li ikad poskrivećki, dok vam je dečko bio u toaletu ili se tuširao, uzeli njegov mobitel kako biste vidjeli s kim se dopisuje? Srce vam je lupalo, a dlanovi se znojili dok ste scrolali po ekranu gledajući s kim se sve dopisivao posljednjih dana. Srce vam je skoro stalo kad ste ugledali nepoznato žensko ime. Poruka nije bila lascivna. Nije sadržavala fotografiju njezinih intimnih dijelova. Pisalo je samo: "Imao si pravo, ovaj Kurosawin film je čudo". Smračilo vam se. Ovo je gora opcija od golih grudi. Ovo je mentalno povezivanje.

Kad je vaš dragi izašao iz tuša, nastao je pakao. Njegov odgovor da je riječ o kolegici s posla koja voli filmove nije vas zadovoljio. "Zašto ti šalje poruke navečer, to ti je mogla reći i sutradan na poslu". Jasno vam je ono što njemu očito još nije. Ta djevojka mu šalje jednu drugu poruku, skrivenu ispod ove, a ta glasi: sviđaš mi se. 

Kad ste mu rekli što mislite o kontekstu njezinog sms-a, dečko vas je optužio da ste paranoični i bezrazložno ljubomorni. No mjesec dana kasnije uz suze vam je prioćio kako mora prekinuti jer se zaljubio. Nije vam morao ni reći u koga.

Danas je tako lako napraviti prvi korak. Ne radimo ga nogama već rukama. Par dodira prstima po zaslonu mobitela dovoljno je da nekome raspirimo maštu, ubrzamo puls i damo do znanja da nam se sviđa. Nema nervoznog cupkanja pred vratima, nema crvenjenja, nema stresa, tako je lako flertovati putem sms-a.

I nevidljivo. Ako pazite. Ponekad to radimo jer želimo van iz veze, ponekad jer si želimo napumpati samopouzdanje, ponekad jer želimo osjetiti strast seksa s početka, koja je u dugoj vezi isparila. Što god željeli, koji god nam bili motivi, danas ih je tako lako ostvariti. Uz pomoć sms-ova.

Znanstvenici upozoravaju kako veze nikad nisu bile u većem iskušenju i to upravo zbog njih. Vjernost je, složit će se većina, u konačnici samo stvar racionalne odluke. Zašto biste se dovodili u napast komunicirajući s nekim tko vam je simpatičan, a možda bi mogao postati i više od toga ako nastavite intenzivno komunicirati. Naravno, ako vam je stalo do vaše veze ili braka.

fgdgdg

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj