Prva pomoć za 10 kriznih ljubavnih situacija

31/01/2011

Na početku je sve bajno, a onda dođe vrijeme kad biste zvali dežurnog psihijatra. Ispalit ćete na živce jer nije pohvalio ručak, ostavio vas je samu na partyju, a uz to se nabacuje vašoj frendici. Cosmo vam nudi plan za prvu pomoć u trenutku kad se vaša ljubavna veza malo razboli

s

1. Flertuje k'o lud s drugima

Kada dečko često pogledava prema drugim curama i podiže usnice u osmijeh, to stvarno može ići na živce. No, lako ako su samo živci u pitanju jer s vremenom ćete se početi osjećati zanemareno. Ironično, baš taj osjećaj zanemarenosti tjera vašeg dečka da potraži pažnju negdje drugdje. Poklonite mu nešto pažnje i opet će biti samo vaš.

2. Neuredan je za poludjeti

Neboderi od knjiga, planine na krevetu, tragovi tsunamija u ormaru... Dobra vijest! Niste sami jer se 80% žena žali na neurednog partnera. Loša vijest je da nećete moći popraviti dečka, ali možete promijeniti svoj stav. Dakle, gledajte na tu šlampavost kao na malu slabost i radije se koncentrirajte na njegovu jaku stranu. Recimo to što može popraviti stol ili krevet kada škripi.

3. On je vaša 100% suprotnost

Možda i ima nešto u tome da se razlike privlače, no znanstveno je dokazano i to da što su partneri različitiji, to je veća opasnost da će doći do konflikta. Recimo, dečku koji ode ranije s partyja i ostavi nas same često volimo predbaciti nedostatak empatije, nedruštvenost i proglasiti ga partibrejkerom, no činjenica je da je dečko samo introvertiran. Pssst! Tko prihvati karakterne razlike, može izbjeći 80% svih svađa.

4. Verbalni tsunami

Kad god izrazite neko mišljenje koje se razlikuje od njegova, izbije sukob. No, znate li se vi uopće svađati? Naime, ako dečko potječe iz obitelji u kojoj se o svemu raspravljalo na sav glas, dok vi nikada niste podigli glas i sve ste trpali ispod stolnjaka te napuštali prostoriju dok se ostali ne smire, činjenica je da se vi svađate na različitim jezicima. Postanite privatni detektiv, skužite njegovu shemu i posvađajte se na istom jeziku.

5. Zvocanje i gunđanje

Najbrži način da ubijete vezu je taj da se objeručke bacite u ljubavnu avanturu. No, to isto možete postići i tako što ćete partnera mučiti dugo i polako - konstantnim zvocanjem. Ne znamo samo otkud ta ideja da ćemo neprestanim prigovaranjem nesavršenog partnera uspjeti pretvoriti u više biće. Vjerojatnije je da ćete ga pretvoriti u mrguda koji se ne osjeća voljenim i reži na vas k'o bijesan pas. Što ne znači da probleme ne smijete spomenuti. Umjesto toga, primijenite omjer 5:1. Dakle, pet pohvala na jednu kritiku. I ne zaboravite humor.

1 od 2

Novo

Komentiraj