Prestanite vjerovati da je ovo razlog zašto ste single

10/06/2016

Trenutno izbrišite ovu rečenicu iz svog savjetodavnog vokabulara.

Ako ste se bar jednom pronašli u situaciji u kojoj ste vi bili onaj solo prijatelj koji je tvrdio kako u svijetu ne postoji niti jedan partner vrijedan vašeg vremena, sigurno ste nekoliko stotina puta čuli rečenicu: „Prestani tražiti! Ljubav će doći kad se budeš najmanje nadala.“ Ako ste imalo poput nas onda ste se vjerojatno ponadali da ta osoba kod kuće ima vrijednu kolekciju staklenih figurica... koje možete srušiti.

Da, da, znamo na što misle. Oni vam pokušavaju reći da potraga za partnerom ne bi trebala biti vaša jedina svrha u životu, no reći nekome da će „ljubav doći kad se najmanje nadaš“ i da „prestaneš tražiti“ onda kad ta osoba jednostavno treba ljubav je glupo i to na previše razina.

Prvo i osnovno, reći nekome da ne traži ljubav jednako je kao i reći nekome da ne traži hranu, zrak, vodu ili odjeću koja mu/joj savršeno pristaje. To su stvari ključne za naš opstanak (posebno ova zadnja) i iako je istina da će vas sve te stvari vjerojatno pronaći, nema ništa loše u tome što u njihovu potragu želite uložiti trud.

Druga stvar, bez obzira na to tražite li ju aktivno ili ne, ako tražite ljubav i u sklopu potrage ste razvili taktiku u kojoj ne tražite ljubav nego čekate da ona nađe vas, to ne znači da I DALJE NE TRAŽITE LJUBAV.

Što se tiče onih koji misle da će svoju solo frendicu utješiti tom izlizanom utjehom, reći nekome tko je solo da će ljubav doći tek onda kad ju prestane tražiti isto je kao i reći osobi koja pati od depresije da će se izliječiti samo onda kad prestane željeti biti sretna. Shvaćate li koliko je to besmisleno?

Zašto bi, onda, ljubav bila nešto na što biste vi trebali naletjeti pukom slučajnošću? Ako želite odličan posao, nitko vam neće reći da sjednete u kafić i čekate da vas poslodavac potapša po ramenu i ponudi vam ga. Reći će vam da se bacite u potragu i potrudite se jer je to ono što normalni ljudi rade kad traže posao. Zašto, onda, ne bi tražili ljubav svog života?

Svi mi želimo ljubav bez obzira na to pripadamo li onima koji to aktivno pokazuju ili pak onima koji to vješto skrivaju. Činjenica je da nitko ne želi ostariti sam. Prestanite svoje prijatelje tješiti nepotrebnim klišejima. Prestanite im govoriti da se promijene i pustite ih da traže osobu koja će ih upotpuniti, čak i ako to znači da će se nekoliko puta opeći.
Tražite ljubav ako je to ono što želite. Budite ponosni i priznajte da ste vi pronašli osobu s kojom ste spremni provesti ostatak svog života.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj