Prednosti lošeg spoja

27/11/2013

Nemojte dozvoliti da vas loš spoj oneraspoloži, već ga shvatite kao priliku za osobni napredak. Evo i kako vam loš spoj može koristiti...

Vjerojatno ćemo se apsolutno svi složiti da izlasci nisu nimalo laki. Dapače, često su stresni i psihički naporni. No, to ne znači da loš spoj nužno znači izgubljenu večer. Mi smo izdvojili čak 5 koristi koje možete izvući iz lošeg spoja!

Poziv na buđenje

U posljednje vam se vrijeme dogodio ne jedan, nego nekoliko loših spojeva. Umjesto da kukate zbog nedostatka kvalitetnog materijala, uzmite si vremena da razmislite u čemu bi mogao biti problem. Loš spoj, ili nekoliko njih, mogao bi biti vaš poziv na buđenje koji će vas natjerati da se zapitate zašto se ne uspijevate povezati ni sa kim. Ako je potrebno, uzmite list papira i zapišite sve što vam padne na pamet kao mogući uzrok problema. Možda je vrijeme da promijenite taktiku ili tip muškarca kakvog tražite. Jesu li vaša očekivanja možda irealna? Umjesto da spoj doživljavate kao provjeru kvaliteta s vaše liste želja, pokušajte se doista povezati s onim pozitivnim osobinama frajera s kojim sljedeći put izađete.

Naučite suosjećati

Kada spoj krene po zlu, nerijetko je uzrok tome napetost i nervoza koju dečko osjeća. Iako možda djeluju kao da nisu nervozni, vjerujte nam da jesu, možda i više nego vi. Iako možda nije jednostavno umirivati nekoga s kime ste na spoju dok evidentno neuspješno pokušava složiti proširenu rečenicu, na kraju će i vama i njemu biti lakše. Ne morate biti toliko angažirani da ga zaprosite ili izvedete neku sličnu ludost, ali možete biti ljubazni i rastati se na kraju večeri u prijateljskoj atmosferi. Iako žene krivicu zbog lošeg spoja najčešće pripisuju frajerima, nemojte sve svaliti na njegova leđa. I njega muče iste brige kao i vas i upravo zato je poželjno da pokažete suosjećanje. A ako spoj slučajno i ne uspije, nema potrebe za traženjem krivca. Možda jednostavno niste jedno za drugo! Samo pazite da vam trema koju on osjeća ne umanji vrijednost svih ostalih njegovih kvaliteta.

Steknite samopouzdanje

Ništa nije toliko seksi kao samopouzdanje. Stoga, ako vam se na spoju i dogodi da vam vaš pratilac ne da doći do riječi, nemojte se povući i kiselo smješkati. Umjesto da šutite i čekate kraj večeri, promijenite temu razgovora u vašu korist. Velika je vjerojatnost da je on samo jako nervozan i da blebeće o svemu i svačemu samo kako bi izbjegao trenutke neugodne tišine. A budete li imali dovoljno samopouzdanja da malo preuzmete inicijativu, ne samo da ćete se sami osjećati puno bolje, već ćete i njemu djelovati privlačnije, a na kraju će se i on opustiti i osjećati bolje.

Razmišljajte o prošlosti

Čini se da je ponekad potrebno da prekinete s nekim tko vam je mnogo značio kako biste shvatili koliko vam je s tom osobom bilo dobro. Bukvalno rečeno - ne znate što imate dok to ne izgubite! Mnogo je parova koji su nakon raznih prekida shvatili da im je zapravo suđeno da budu zajedno. A možda vam upravo loši spojevi pomognu da i vi shvatite da bi se netko iz vaše prošlosti trebao vratiti u vašu sadašnjost i ostati tamo i u budućnosti!

Vježbom do savršenstva

Za sve se dobre stvari u životu treba potruditi i malo što vas u životu dočeka servirano na pladnju. Ista je stvar i sa spojevima. Iako vjerojatnost da ćete gotovo iz prvog pokušaja pronaći srodnu dušu postoji, ona nije velika. Štoviše, vjerojatno ćete na nju naletjeti kada je uopće ne budete tražili i kad joj se najmanje budete nadali. Ali to nipošto ne znači da trebate prestati izlaziti. Dapače, izlazite što više! Ako ništa drugo, tijekom svih tih spojeva, pa čak i onih loših, ćete shvatiti što točno želite, a što ne. A tko zna, možda je vaša srodna duša samo nekoliko spojeva daleko...

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj