Pet pravila za svaku vezu

23/01/2011

Možemo li doista govoriti o pravilima kada je u pitanju veza? Pa, istina je da možemo. Ova pravila dejtinga mogu se primijeniti na svaku vezu, bez obzira kakvi su karakteri, želje i potrebe para, je li u pitanju duga, neobavezna ili ozbiljna veza

s

1. Dejting pravilo 1: Ostanite ono što jeste

Prioritet u svakoj vezi - bez obzira na to kakva je - jest da budete svoji. Da biste to postigli, morate prije svega voljeti sebe, imati razvijen osjećaj o vlastitoj vrijednosti. Osim toga, važno je i znati jeste li uopće spremni za vezu!

2. Dejting pravilo 2: Pobrinite se da svaki susret bude zabavan

Ne samo što ćete se i sami osjećati dobro dok se trudite da vaš partner bude sretan, nego je dobra zabava jedan od prvih znakova privlačnosti. Istraživanja su pokazala da kada s nekim izađete prvi put, na osnovi toga koliko vam je oboma bilo zabavno možete pretpostaviti hoće li veza potrajati ili ne.

3. Dejting pravilo 3: Komunicirajte

Nemoguće je imati zdravu vezu bez dobre komunikacije s partnerom. Razgovori uz razumijevanje su most koji se gradi između vas i vašeg dečka ili muža. To vam pomaže da stvorite sponu koja će učvrstiti ljubav i intimnost. Bez komunikacije dvoje ljudi koji izvana mogu djelovati povezano u biti to nisu; njih može spajati, recimo, strast, ali nedostatak intimnosti spriječit će takvu vezu da napreduje.

4. Dejting pravilo 4: Budite dobar pregovarač

Kada običan razgovor nije dovoljan da izvuče vezu iz kritične situacije, u igru ulazi vještina pregovaranja. Oba partnera moraju biti spremna i voljna pregovarati i tražiti kompromise kako bi se izvukli iz problema. U tome može biti ključ svjetlije budućnosti.

5. Dejting pravilo 5: Hranite svoju vezu

Svaku vezu treba maziti i paziti da bi cvjetala. Svakodnevno pokazujte partneru da ga cijenite, poštujete, volite i vrednujete to što čini za vaš život jer su to male doze "vitamina" za vašu vezu. Imajte na umu i da najobičnije stvari i sitnice mogu značiti mnogo!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj