Pet najčešćih razloga zbog kojih se razilazimo

22/05/2017

Proveli smo anketu među gotovo 1300 čitatelj(ic)a Cosma da bismo doznali zašto se njihova veza nasukala na hridi, a zatim smo upitali stručnjakinju kako već u startu izbjeći najčešće probleme

“Netko je varao”

To je najčešći postupak preko kojeg čitatelji(ce) ne mogu prijeći. “Kako biste izbjegli da partner izigra vaše povjerenje, već u ranoj fazi obavite razgovor o tome što doživljavate kao prevaru”, kaže dr. Laura VanderDrift, docentica na Odsjeku za psihologiju Sveučilišta u Syracuseu.

“Ta osoba jednostavno nije bila ona prava” 

Mnogi od nas žele partnera koji nam je istodobno najbolji prijatelj, najiskreniji kritičar i čarobnjak u krevetu. Nisu to nerazumna očekivanja, kaže VanderDrift, ali nitko nije uvijek savršen. Nemojte biti spremni otpisati ga zbog jedne pogreške ili mane.

“Jedno od nas bilo je spremno za sljedeći korak u vezi, drugo nije” 

Događa se. Ali svakako pomaže ako već na početku veze jasno izrazite što tražite. “No upamtite i da svatko od vas napreduje svojim tempom i na drukčiji način pokazuje predanost”, upozorava VanderDrift. 

“Previše smo se svađali”

Stalne prepirke s dragim su grozne, ali nije toliko problem u činjenici da se svađate koliko u načinu na koji to radite. Pljujete li po partnerovu karakteru ili se posve isključite? Tako nećete razriješiti konflikte. Ali ako probleme rješavate argumentiranim razgovorom, vaša bi veza mogla procvjetati.

“Imali smo drukčije ciljeve u životu”

“Ako imate različite stavove (o braku ili djeci), raziđite se. Ali ako je dogovor moguć (npr. ako je riječ o tome gdje ćete živjeti), fleksibilnijim pristupom spasit ćete izgrađen odnos”, kaže VanderDrift.

 

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj