Parovi čija se veza oslanja na društvene mreže i nisu baš toliko zaljubljeni jedno u drugo

25/01/2017

Jeste li iznenađeni?

Svi mi imamo onu jednu frendicu koja nas neprestano obasipa postovima o „ljubavi njezinog života“, njezinom savršenom dečku. Bez obzira na to jesu li u klubu ili se šeću Jarunom, sve su njihove aktivnosti vješto popraćene slatkim selfijima, srcima, prigodnim stihovima pjesama i stotinama lajkova.

Ah, nisu li oni savršeni par?


Pa, vjerojatno nisu. Osim što nijedan par nije savršen (iskreno, to nam zvuči pomalo dosadno), postoji i dobra šansa da se međusobno uopće ne vole – tvrdi istraživanje.

Prema seksologinji Nikki Goldstein, parovi kojima veza ovisi o lajkovima na zajedničkim fotografijama, iste vjerojatno traže samo kako bi nadoknadili sve svoje nedostatke u vezi.

„Lajkovi i komentari mogu djelovati vrlo stimulirajuće na osobu, posebno kad ona nije najsretnija. Tim slikama ponekad i potpuno nesvjesno traže odobravanje za svoju vezu u koju sami nisu previše sigurni“, objašnjava Goldstein.


Da bi stvar bila još gora, takvo ponašanje također može ukazivati da je, onaj partner koji posta sve te slike, posesivan i opsjednut kontrolom.

Ovo nije prvi put da su se takvi rezultati pojavili u istraživanjima – slično istraživanje, provedeno na Sveučilištu Brunel, otkrilo je kako ljudi koji često objavljuju postove o svojim partnerima imaju nisku razinu samopouzdanja.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj