Oboje ste swipeali u desno... ali što sad? 10 pravila za dopisivanje s novim frajerom

27/05/2021

Na početku veze svaki je detalj od iznimne važnosti. Šaljete li mu prave poruke?

Prvi mjeseci veze puno govore o tome hoće li ona potrajati, pa brinemo i o najmanjim sitnicama. Ipak, prave tekstualne poruke visoko su na ljestvici i mogu vam donijeti iznenađujuće rezultate ako znate što napisati.

Doug Haines, profesor iz londonske škole „School of Attraction“ otkriva nam što muškarci žele pročitati u poruci svoje nove djevojke.

1. Koristite poruke za dogovor termina susreta.

Tako nikad nećete zaboraviti mjesto i vrijeme sastanka. Dogodi li se da isto pitanje postavite nekoliko puta, vaš bi dečko mogao steći dojam da vam i nije toliko stalo, a isto vrijedi i za kašnjenje. Budite praktični.

2. Nazovite ga prije susreta.

Ako ste se dosad samo dopisivali, mogao bi se osjećati čudno ili nervozno trenutak prije no što se napokon vidite uživo. Iskoristite brzi poziv prije polaska i recite mu da ćete kasniti par minuta. Čujete li jedno drugome glas, bit ćete puno opušteniji u trenutku kad ugledate jedno drugo.

3. Izmamite mu osmijeh na lice.

Poruke zadržite za pozitivne misli i pobrinite se da one budu kratke i simpatične. Teške teme ostavite za susret uživo.

4. Odgovorite na poruku kad god poželite – zaboravite na sva pravila.

Ako ste usred večere ili druženja s prijateljima, nemojte prekidati nečiju misao kako biste odgovorili na poruku. S druge strane, odmarate li kod kuće u nedjelju popodne, nemojte čekati tri sata za odgovor samo kako bi djelovali zauzeto. Drugim riječima, odgovorite čim vam se pruži prilika. Nijedan dečko ne čeka vaš odgovor sa štopericom osim ako, naravno, ne hodate s potpunim čudakom.

5. Pošaljite mu poruku prije spavanja i poželite mu laku noć.

Ta gesta naizgled nije ništa posebno, ali samo naizgled. Poruka prije spavanja znači da mislite na njega i da vam je stalo. Poruke prije spavanja dodatno će vas zbližiti.

6. Nemojte se bojati pozvati ga na spoj.

Ako se dopisivanje oduži, a vi i dalje očekujete poziv, nemojte odmah pretpostavljati da nije zainteresiran (jer se vjerojatno ne bi dopisivao s vama da nije). Možda se baš poput vas ponaša cool i ne želi ispasti očajan. Ako ga stvarno želite vidjeti, onda mu to recite. Frajeri cijene iskrenost i više nego vi to mislite.

7. Negativne poruke zadržite za sebe.

Čak i ako ste imali loš dan, zamolite ga da se vidite uživo i popričate. Dopisivanje nije mjesto za ispuštanje negativnih vibracija, a nerijetko može završiti u svađi prouzrokovanoj nesporazumom.

8. Nemojte provoditi sate analizirajući svaki zarez ili poljubac.

Muškarci su poprilično jednostavni kad je riječ o porukama, pa najčešće gađate u prazno pokušavajući odgonetnuti zašto je rečenicu završio točkom, te bez ikakvog emoticona. Analiziranje će vas samo frustrirati. Umjesto toga, usredotočite se na razmjenjivanje šala i dogovaranje sljedećeg spoja.

9. Nemojte pretjerivati s emoticonima.

Emoticoni su korisni i svi ih volimo, ali nastojte ne ostaviti dojam preuzbuđene tinejdžerice. Bavite li se ozbiljnijim temama, nemojte ih uopće koristiti.

10. Nemojte postavljati previše pitanja

I još jednom – poruke bi trebale biti mjesto lakih i šaljivih tema. Teška pitanja zamaraju i vrše pritisak. Poruke su jako praktično sredstvo komunikacije, ali nastojte ozbiljne razgovore rješavati licem u lice.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj