Najveće pogreške sms-flerta

16/11/2016

Više od polovice anketiranih muškaraca otkrilo je kako im je sasvim normalno da prekinu putem sms poruke. Također, prekomjerno korištenje akronima, pri vrhu je stvari koje ne treba činiti prilikom dopisivanja

ČINI se kako su i muškarci i žene stvorili prilično detaljno mišljenje o tome što je u dopisivanju dozvoljeno, a što strogo zabranjeno. Istraživanje je provela britanska tvrtka TalkTalk Mobile na 1000 ispitanika,a evo što je saznala.

Više od polovice anketiranih muškaraca otkrilo je kako im je sasvim normalno da prekinu vezu putem sms poruke, dok 62 posto žena smatra kako je jedini prihvatljiv način za prekid onaj licem u lice. Također, prekomjerno korištenje akronima, pri vrhu je stvari koje ne treba činiti prilikom dopisivanja. LOL!

Poruke poput "Nisam siguran/sigurna jesi li dobila/o moju zadnju poruku", također zauzimaju visoko mjesto na listi stvari koje idu neopisivo na živce, jer odavno više ne živimo u vrijeme goluba pismonoša. Još jedan grijeh tekst flerta uključuje identičnu, ponovno poslanu poruku, ukoliko je odgovor izostao.

No, nije sve tako crno. Istraživanje je također otkrilo što bi sve trebali raditi tijekom sms-flerta, ako želimo nekoga ostaviti zainteresiranim. Brz odgovor svakako je jedna od važnijih stvari, nekoliko sati je ono što bi ispitanici maksimalno čekali. Tu su i poruke za dobro jutro i laku noć te isključivanje telefona tijekom spoja. Pijani SMS-ovi? Radije nemojte.

"Gotovo 70 posto nas zna nekog s lošim telefonskim manirama, a samo petina ljudi misli da su njihove navike loše i da ih treba promijeniti", stoji u zaključku.

Sad ta petina bar zna što im je činiti.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj