Muški jezik vs. ženski jezik

21/06/2018

Pravog zajedništva i bliskosti nema bez kvalitetne komunikacije. Evo kako da uklonite najčešće šumove u komunikacijskom kanalu s dečkom!

U AUTU 

Muški jezik: Uživa u miru, tišini i vožnji; savršena prilika za kuliranje s vama - u tišini!

Ženski jezik: Savršena prilika za raspravljanje o...svemu i svačemu.

Kako se sporazumjeti: Muškarci vole uživati u vašoj blizini bez tona. To ne znači da vas ne vole ili da vam nemaju što za reći. Počnete li i vi u tome uživati, izgradit ćete nov oblik bliskosti. Kad među vama zavlada tišina nemojte odmah pomisliti: "nemamo si više što za reći" već "baš lijepo, potpuno smo opušteni". 

NAKON SVAĐE

Muški jezik: Želi proglasiti primirje i pristupiti bilateralnim pregovorima: u prijevodu, poseksati se i pomiriti. 

Ženski jezik: Ne možete prestati razmišljati o svađi, a izluđuje vas to što se on ponaša kao da se ništa nije dogodilo. 

Kako se sporazumjeti: Prvo, pokušajte shvatiti da se on ne ponaša kao bezosjećajni prasac namjerno. On smatra da je svađa gotova i da je vrijeme za ponovno zbližavanje. Muškarci brzo zaborave svađu, njihov se bijes prije stiša, a iskupljuju se umiljavanjem. Ženama pak, da bi poželjele seks, treba vremena da opet osjete bliskost. Recite mu da je svađa gotova, ali da ste još povrijeđeni i da vam treba malo vremena. Koje želite potrošiti na maženje na kauču. Ali ništa više od toga. 

NA TULUMU

Muški jezik: Brblja s prijateljima i ignorira vas.

Ženski jezik: Očekujete od njega istu pažnju kao i kad ste vas dvoje sami i frustirani ste što je ne dobivate. 

Kako se sporazumjeti: Vjerojatno većinu slobodnog vremena provodi s vama. Kad izađete negdje, nije da vas izbjegava, samo više pozornosti želi posvetiti prijateljima koje puno rijeđe viđa otkako je u vezi. Muškarci su u grupama ekstrovertiraniji i slobodniji jer na taj način održavaju svoje mjesto na "hijerarhijskoj" ljestvici. Umjesto da se durite ili mu se namećete, uputite mu znakoviti seksi pogled s druge strane prostorije. To bi trebalo biti dovoljno da vas primjeti. A možda i poželi odvući do toaleta na jedan kviki. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj