Kako se ponašati poslije prekida?

20/11/2017

Što ako vas bivši ponovno doda na Facebook? Ili ako ga, ne daj Bože, sretnete?

Izdvojili smo nekoliko scenarija u kojima ćete se suočiti s bivšim, ali i neke reakcije koje su normalne i primjerene u tim trenucima. Pa, krenimo...

1. Zahtjev za prijateljstvo na Facebooku. Kada ovo ugledate, srce će vam na trenutak zastati i proći će vas žmarci po cijelom tijelu. To je apsolutno normalna stvar. Nema načina da je promijenite, ali nema ni razloga. Popijte čašu vode i priberite se.

2. Pripremite se za susret. Kada izlazite iz kuće, čak i ako mislite da su šanse da ćete ga sresti nikakve, potrudite se da ne izgledate očajno zbog prekida. Čak i ako to niste. Izgledajte uvijek sjajno i tako se nećete dovesti u situaciju da će vam biti neugodno ako ga sretnete. Kada ste dotjerane, uvijek možete proći pored njega uzdignute glave.

3. Potražite ispušni ventil u teretani. Osim što ćete 'ispucati' svu negativnu energiju i pretvoriti je u pozitivnu, radit ćete na sebi i svom tijelu. Nije li to sjajno? I definitivno je bolja opcija nego traženje utjehe u hrani. Hrana vam nije najbolji prijatelj, ne zaboravite! 

4. Budite realne. Nemojte same sebe varati mislima da ćete imati filmski trenutak u kojem mu prosipate piće u lice ili udarate šamar i ponosno odlazite. Naravno da to zvuči sjajno ako je zaslužio takve stvari, ali vjerojatnija je situacija ona u kojoj ćete jedva obuzdati suze nego što ćete glumiti nedodirljivu. I shvatite da to nije ništa strašno! Budite svoje i potrudite se vratiti svoj život u normalu umjesto da glumite da je već takav.

5. Nemojte odbijati pozive na događaje na kojima će i on biti. Ako ste pozvane na neku proslavu i znate da će se i on pojaviti, idite, ali samo ako ste sigurne da ćete to moći podnijeti. Ako mislite da ćete biti povrijeđene ili da nećete moći obuzdati suze, radije preskočite taj događaj. Ali tako bi mu jasno dale do znanja da se 'bojite' susreta s njim. Zato stisnite zube i samo naprijed!

6. Nemojte izgledati kao da ste mjesec dana birale što ćete obući. Ako već pristanete otići na događaj iz prethodne točke, nemojte izgledati kao da se previše trudite. Još gore, nemojte nikada biti ono što niste. Ako ste jedna od djevojaka koja nikada ne nosi duboki dekolte, nemojte ni sada napraviti iznimku. Unatoč tome što vam je bivši, on vas poznaje i znat će da ste to napravile zbog njega. Ne dajte mu taj užitak!

7. Popijte samo jedno piće. Ne želite da stvari izmaknu kontroli, zar ne? Jedno piće sasvim je dovoljno. Ne samo da se nećete dovesti u neku neugodnu situaciju, nego ćete mu dati do znanja da se ne opijate zbog vašeg prekida i da vam ne treba alkohol kako biste izdržale s njim boravak u istoj prostoriji.

8. Nemojte ušetati s novim dečkom! Nećete ga napraviti ljubomornim, možete samo vi izgledati jadno. Jedini razlog da budete s nekim je zato što vam se sviđa - zapamtite! Nitko neće povjerovati da ste tako brzo pronašle novu ljubav.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj