Kako ga preboljeti za 10 dana

28/11/2016

Vrijeme liječi sve, to znate i sami, ali kako da pregrmite ove najteže, prve dane nakon prekida? Pratite naš kalendar i uz pomoć ovih savjeta zakoračite u novi, seksi, uzbudljiv život.

d

Prvi dan

Promijenite pozadinu na mobilnom telefonu.
Ako spadate među one djevojke koje imaju fotografiju svog dečka na mobilnom telefonu, ta se praksa ukida. Danas. A ako ste imali samo običnu pozadinu, vrijeme je da to promijenite i da izaberete neku inspirativnu fotografiju koja će vas pratiti na ovom desetodnevnom putovanju. Nemojte mnogo razmišljati, samo krenite u pravcu koji vas privlači. Slika biljke koja će vas podsjetiti da dišete ili životinje koja je za vas simbol moći… svaki put kad pogledate u telefon, ona će vas podsjetiti da ćete se izvući iz ovog lošeg raspoloženja.

Drugi dan

Kažite svim prijateljima.
Odmah javite najboljim prijateljicama, zatim promijenite status na Facebooku i, konačno, pošaljite i ostalim frendovima mail da ste prekinuli. Ovaj je potez, iako zaboli kao kad povučete flaster s kože, iznimno važan. Kad to kažete ljudima, onda djeluje konačno i realno. Suočite se s prekidom. I još nešto – iznenadit ćete se koliko ćete utješnih poruka dobiti od ljudi kojima je stalo do vas. (Za razliku od vašeg bivšeg, zar ne?)

Treći dan

Sastavite svoj leksikon prekida.
Sačuvajte sve poruke koje primate od prijatelja – od onih u kojima vam priznaju kako su uvijek smatrali da je vaš bivši kreten do onih koji vas podsjećaju da ste sjajna osoba i da podržavaju vaš novi, singl status. Od tih poruka sastavite kolaž i jedan primjerak nosite u torbi, drugi zalijepite na ogledalo u kupaonici, treći stavite na noćni ormarić. Kad god poželite nazvati bivšeg, bacite pogled na taj leksikon. Prava kombinacija riječi spriječit će vas da napravite grešku!

Četvrti dan

Izađite na piće s frendicama.
Naime, frendice će već svojom prisutnošću napraviti energetski štit oko vas. Ne prihvaćajte flert s muškarcima, ne reagirajte na dobacivanja. Večer treba biti posvećena vama. Na kraju, neka vas dvije prijateljice doprate do kuće i toplo zagrle za laku noć. Bit će to idealan uvod za odlazak na spavanje s osmijehom na licu.

Peti dan

Kupite kartu.
Razmislite dobro o svima onima koje ste zapostavljali dok ste bili u vezi – je li to baka ili možda frendica iz djetinjstva koja živi u obližnjem gradu? Spakirajte se i za vikend uputite kod nekog koga stvarno volite.

Šesti dan

Nabavite svježe namirnice.
Sad možete probrati ono što zaista volite. Ako je on inzistirao na prženom i slanom kikirikiju, vrijeme je da kupite kikiriki u ljusci koji vi više volite. I nemojte da vam onaj komad šunke koji je on kupio stoji u hladnjaku. Potrošite ga što prije, makar ga podijelili s mačkom.

Sedmi dan

Spakirajte njegovo smeće.
Nabavite jednu kutiju. (Ako je veza bila kraća, možda će poslužiti i kutija od cipela.) I spakirajte u nju sve što vas podsjeća na njega – ulaznice za kino od “one” subote, stari šal koji je zaboravio kod vas… Da, da, i onu haljinu s rođendanskog tuluma. Ne bojte se, ne morate baciti kutiju. Samo je dobro zalijepite selotejpom i stavite na najmračniju policu. Trebate biti okruženi isključivo onim stvarima koje vas podsjećaju na vas jer vi ste centar svog svijeta, zapamtite to.

Osmi dan

Kupite novu majicu.
Neka bude šarena, luckasta, s nekom smiješnom porukom. Dakle, bivši vas nije ni ljubio ni grlio u toj majici, ništa na njoj ne podsjeća na njega, u njoj ste potpuno NOVI vi. Ako vam se sviđa ta ideja, možete i spavati u njoj. Vi znate zašto.

Deveti dan

Ponovno pročitajte knjigu koju ste nekad voljeli.
Prošetajte do neke knjižnice i pronađite stari primjerak. Pročitajte opet onu krimi priču ili dječju knjigu u kojoj ste nekad uživali. I prisjetite se – koliko ste toga proživjeli i naučili otkako ste je posljednji put čitali?

Deseti dan

Promijenite perspektivu.
Pronađite izložbu, knjigu ili film u kojima su žene i ženski doživljaj svijeta središnje teme. A možda i izložbu, i knjigu i film? Na internetu pronađite fotografije na kojima se žene prikazuju izvan tradicionalnih uloga i isprintajte one koje vam se najviše svide pa napravite izložbu u svojoj spavaćoj sobi. Sve se može preokrenuti, pa čak i ono u što ste do jučer vjerovali i to nije nužno i smak svijeta.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj