Jesu li žene “isprogramirane” da budu nevjerne?

17/10/2018

Ako stalni partner ženi ne daje ono što bi trebao, velike su šanse, pokazala su istraživanja, da će se ona okrenuti nekome drugome. Sposobnijem, seksualno potentnijem, moćnijem....A evo i zašto

Iako su muškarci “na glasu” kao spol koji češće vara, istraživanja su pokazala da to baš i nije tako. I žene su sklone prevari, ali varaju iz potpuno drugih razloga. Dok muškarci varaju “iz dosade”, pojačane seksualne potrebe ili naprosto zato što im se pruži prilika, žene najčešće varaju kad im partner prestane imponirati.

Naime novi rezultati sa Sveučilišta u Teksasu pokazali su da žene varaju svoje partnere kad ih razočaraju na nekom njima važnom polju, pa traže boljeg, uspješnijeg, moćnijeg… I da su tako navodno "isprogramirane" zbog - evolucije! Naime, kroz povijest muškarcima se mnogo toga lošeg moglo dogoditi. Pogotovo u davnim vremenima kad je vrlo lako mogao biti ubijen ili teško ozlijeđen u ratu, nekom duelu ili lovu, ili se pak ozbiljno razboljeti i umrijeti, u kojem bi slučaju njegova žena i potomci ostali bez zaštite i prihoda. Pa su se one u tom slučaju morale snalaziti kako znaju i umiju, što je uključivalo i brzo okretanje nekom novom kandidatu.

ssdsd

Iako danas mnoge žene više nisu ni na koji način ovisne o muškarcu, očito negdje duboko u podsvijesti kod nekih još uvijek postoji strah za egzistenciju koji se manifestira kroz traženje tj. biranje moćnih i uspješnih muškaraca. Ili bar onih koji ostavljaju takav dojam.

Iako znamo da dojam često vara, zar ne?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj