Jeste li znali? Upravo ovo se događa vašem mozgu kad se zaljubite!

30/10/2015

Osjećate da se nešto događa, a sada imamo odgovor o čemu se zapravo radi.

Kad se zaljubiš, od tog trenutka sve se počinje mijenjati. Dani se tada čine mnogo svjetlijim, tvoj osmijeh postaje širi i sve izgleda tako savršeno! Pored ovog gledanja kroz ružičaste naočale i doživljavanja svijeta mnogo boljim nego što ono je, također postoje izvjesne promjene koje se događaju u tvom mozgu.

Znanstvenici iz Kine, sa Southwest University su u okviru istraživanja pronašli uočljiv podatak koji govori da prvi osjećaj zaljubljenosti utječe na izazivanje nekoliko kemijskih promjena koje se događaju u mozgu.

Istraživači su testirali 100 učenika koje su podijelili u tri skupine. Prva trećina ispitanika je bila u romantičnoj ljubavnoj vezi, druga je nedavno prošla kroz prekid i preostali dio koji nažalost nikada nije bio zaljubljen.

Na temelju rezultata, istraživači su pronašli da "emocionalni roller coasteri " doživljavaju značajne promjene koje podrazumijevaju mijenjanje cirkulacije krvi koja protječe u mozgu. Kad smo zaljubljeni, čak 12 područja u mozgu postaju aktivna i uključena su u protok krvi. Da li to znači da mi tada postajemo najbolja verzija sebe?

Bilo kako bilo, sada smo uspjeli dokazati da ljubav pozitivno utječe na našu ljepotu, zdravlje i kompletan život!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj