Jeste li postali klasična ljubavnica?

09/01/2016

"Djevojka koja je u vezi s oženjenim muškarcem ne bi trebala nositi maskaru". Citat iz starog holivudskog klasika "Apartman" (s Jack Lemmonom i Shirley MacLaine) zapravo poručuje kako status ljubavnice ženama donosi malo sreće a puno suza. Jeste li i vi pali na ono "razvest ću se, samo što nisam?" Evo još laži koje ste vjerojatno čuli ali si ne želite priznati.

- "Ona je luda". "Nikako se ne slažemo". "Psihički me zlostavlja". "Hladna je i distancirana". "Jedva da komuniciramo". Vjerojatno vas je uvjerio kako je njegov brak odavno samo mrtvo slovo na papiru i da je za to kriva njegova žena. Vjerovali ste sve dok ih niste vidjeli u gradu, kako s prijateljima čavrljaju pred jednim od onih štandova na kojem se prodaju kobasice. Nasmijani i veseli, pijuckali su kuhano vino, a "luda zla vještica" nježno ga je mazila po kosi dok je on nešto prepričavao i mahao rukama. Djelujući prilično zadovoljno. Sve dok nije ugledao vaš pogled. Onda se zamrznuo kao zec pred farovima.

- "Razveo bi se odmah ali moramo pričekati da..." Djeca su još premalena, samo da završe osnovnu školu. Žena je nedavno bila na operaciji, čim se oporavi. Ima važan poslovni projekt na koji mora biti koncentriran, čim ga završi. On nikada nije rekao da se neće razvesti. Štoviše, kune se da hoće ali uvijek je to vezano uz neki datum u budućnosti. Čekali ste dvije godine da mu kćer završi osnovnu školu. Onda vam je rekao da je bolje da pričekate njezinu maturu "jer je u pubertetu postala jako osjetljiva". Žena se oporavila od operacije ali je onda počela piti antidepresive, "pa mora biti uz nju dok se ne izliječi od depresije". Rekao je da će je ostaviti u lipnju "ali tad je sinov rođendan pa bolje da pričeka rujan". U rujnu klincima počinje škola pa ih ne želi dodatno stresirati takvom viješću. Ali do Božića sigurno! "Ne može baš otići pred Božić, pa to bi bilo nehumano, zar ne?" Uglavnom, strašno je human prema svima. Osim prema vama.

- "Ne mogu si to trenutno financijski priuštiti". Razvod bi značio da mora odseliti iz stana za koji plaća kredit, i početi plaćati alimentacije za djecu, a "sad baš nije pri lovi". To vam je rekao pet dana prije no što se sa ženom i djecom otišao na dvotjedno skijanje u Cortinu.

- "Bojim se da ćeš me ostaviti". On bi se razveo ali jadničak se ne usudi jer smatra kako vam je "samo privremena zanimacija" i "trenutna strast koja će proći". Ma koliko ga uvjeravali da obožavate zemlju po kojoj on hoda, nećete ga u to uvjeriti. Jer njemu to naprosto ne odgovara.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj