Jedna od onih veza koje traju dugo, a ne bi trebale

15/01/2018

Ponekad veze traju predugo dok nastojimo shvatiti što želimo od života i od partnera...

Iako jako puno ozbiljnih veza završi brakom, mnogo se veza i raspadne nakon ulaganja brojnih godina u vezu koja očigledno, nije vodila nikuda. Upravo sve navedeno nas dovodi do važnog pitanja - ako je brak s vašim partnerom vidite kao svoju budućnost, da li je jako duga veza dobra ideja, ili samo gubitak vremena?

Nedavna studija provedena u Washingtonu pokazala je da je generacija koja je odrasla u 21. stoljeću najeduciranija od svih dosadašnjih generacija. Nakon dugog perioda obrazovanja, jasno je da želimo nešto i napraviti sa svojim obrazovanjem prije nego uplovimo u bračnu luku, zaglavimo s kreditima, dobijemo djecu... Upravo zbog truda i vremena koje smo uložili u svoje obrazovanje, biramo karijeru nauštrb mirnog obiteljskog života za kojeg smatramo da imamo vremena. Danas, mnogi parovi koji su u ozbiljnim vezama, žive zajedno i prije vjenčanja pa se njihov život i ne razlikuje od života kakav bi izgledao da su u braku. Jedina stvar koja parove pogura u smjeru sklapanja braka je tradicionalno uvjerenje da djeca dolaze na red nakon sklapanja braka.

Možda vi ne vidite ništa loše u dugom trajanju vaše veze, posebice ako ste sigurni da će vam sadašnji partner jednoga dana postati suprug, no kako možete biti sigurni da vaš partner dijeli vaše želje? Kako biste odagnali sve sumnje, nužno je da o takvim stvarima razgovarate. Čak i ako ne želite uletjeti u brak tako skoro. Možda se vaš partner protivi instituciji braka ili želi provesti život samo s partnericom, bez djece. A ako ne razgovarate s partnerom o ovakvim pitanjima, ne možete nikako biti sigurni da vaša veza ne ide prema svom kraju.

Osim što je poželjno da redovito raspravljate ove teme, čisto kako biste bili sigurni da i dalje oboje želite isto, stručnjaci savjetuju kako je bolje izbjegavati donošenje zajedničkih velikih odluka ako niste rapravili pitanje sklapanja braka. Ako niste sigurni kako će vaša veza završiti, nemojte ulijetati u zajedničku kupnju nekretnine, otvaranje štednje ili slične pothvate.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj